Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Blogs van juristen

Concurrentiebeding: rechter kijkt óók naar belangen werknemer

Als je overstapt naar een andere werkgever, zit je dan altijd vast aan je concurrentiebeding? De rechtbank in Zutphen deed hierover onlangs een interessante uitspraak.

Een arbeidsovereenkomst bevat soms een belangrijke passage die je later in moeilijkheden kan brengen: het concurrentiebeding. In het concurrentiebeding kan staan dat je na je dienstverband gedurende een bepaalde periode niet voor een concurrent mag werken. Bij het tekenen van de arbeidsovereenkomst besteden weinig mensen daar aandacht aan. Een nieuwe baan is tenslotte niet het moment om moeilijk te gaan doen over een concurrentiebeding.

Andere baan

Toch kan het lastig worden als je een leuke baan tegenkomt bij een vergelijkbaar bedrijf. Wat doe je dan? Bij een van onze leden, onderhoudsmonteur van koffiemachines, ging dat bijna mis. In juni was hij naar zijn baas gestapt met de mededeling dat hij over een paar maanden zou vertrekken. Hij had namelijk een andere baan gevonden, die hem leuker leek en waar hij ruim € 500 per maand meer kon gaan verdienen. Zijn baas reageert teleurgesteld, maar zegt mondeling toe dat hij niet moeilijk zal doen over het concurrentiebeding. Dat is van belang, want bij de nieuwe werkgever gaat hij vergelijkbaar werk doen. 

Gemeen

De werknemer zegt zijn baan op en verheugt zich al op zijn nieuwe werkomgeving. Wat hij niet weet, is dat zijn baas achter zijn rug om een brief schrijft naar die nieuwe werkgever. Daarin staat dat de werknemer een concurrentiebeding heeft en dat hij dus een jaar lang niet het werk kan doen waarvoor hij wordt aangenomen. Heel gemeen natuurlijk. Gelukkig laat de nieuwe werkgever zich niet van de wijs brengen. Maar dat akkefietje rond het concurrentiebeding moet nog wel even opgelost.

Rechtszaak

Om te voorkomen dat de oud-werkgever de werknemer zou houden aan het concurrentiebeding, hebben wij uiteindelijk een rechtszaak moeten voeren bij de rechtbank in Zutphen. De uitspraak is interessant en verrassend. De rechter vindt, kijkend naar het arbeidscontract, dat het concurrentiebeding inderdaad van toepassing is. Het gaat bij de nieuwe werkgever namelijk – weliswaar in een andere regio – om vergelijkbare werkzaamheden: het plaatsen, onderhouden en repareren van koffiemachines. De ex-werkgever staat dus sterk, lijkt het.

Belangen werknemer

Maar nu komt het: de rechter vindt dat de belangen van de werknemer uiteindelijk tóch zwaarder wegen. Hij krijgt namelijk een leukere baan, waar hij bovendien 20% meer gaat verdienen. De rechter besluit daarom tot een schorsing van het concurrentiebeding. De werknemer wint dus alsnog de rechtszaak en kan zonder problemen bij zijn nieuwe baas aan de slag. Hij blijft wel gebonden aan twee andere zaken uit zijn vorige contract: een geheimhoudingsbeding en een relatiebeding. Maar dat is geen probleem, want die toezegging had hij al eerder gedaan. 

Rancune

De zaak loopt dus gelukkig goed af. Rest nog de vraag waarom de ex-werkgever zo moeilijk deed. Was het uit rancune, vanwege het verlies van een ervaren, moeilijk vervangbare werknemer? We kunnen er alleen maar naar gissen. Hoe dan ook was het kortzichtig, want hij had er niks mee te winnen. Als iemand weg wil, houd je hem toch niet tegen.

Advies

Wat kun je hiervan leren? In de eerste plaats dat het belangrijk is om bij het tekenen van een contract te kijken of er iets staat over een concurrentiebeding. Als er iets in staat waar je over twijfelt, kun je bij ons advies inwinnen. In de tweede plaats: als je je werkgever meldt dat je een andere baan hebt, laat dan zwart-op-wit vastleggen dat hij je niet houdt aan het concurrentiebeding.

En tot slot: óók als je een concurrentiebeding hebt, wil dat niet altijd zeggen dat de werkgever je daaraan kan houden. Als het op een rechtszaak aankomt, kijkt de rechter ook naar de belangen van de werknemer. Zoals in dit geval.

Charlotte te Pas
Jurist bij CNV Vakmensen

Lees andere blogs

Charlotte te Pas

Charlotte te Pas is jurist bij CNV Vakmensen en blogt over haar werkzaamheden.


Wil jij jouw arbeidsovereenkomst laten controleren?

Vraag de check aan