Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Platformactiviteiten

NHN Met de zonnetrein door de Schoorlse duinen

Met de Zonnetrein door de Schoorlse Duinen.

Stap in de Zonnetrein en ontdek het fraaie duingebied, gelegen ten westen van Schoorl. Het zijn de hoogste (55,4 meter) en breedste (5 kilometer) duinen van Nederland. In het noorden grenst het natuurgebied aan de Hondsbossche zeewering, in het zuiden aan het Noord-Hollands Duinreservaat en in het westen aan de Noordzee.

In 1997 is in de duinenrij langs de Noordzee een inham gegraven - De Kerf - waar de zee weer vrij spel heeft gekregen doordat het water bij springtij en stormen weer landinwaarts kan stromen. In dit gebied is een afwisselend natuurgebied ontstaan met kenmerkende flora en fauna voor zoutwatergebieden, zoals bijvoorbeeld zeekraal.

Vanaf het Buitencentrum van Staatsbosbeheer maakt u een rondrit door de duinen. U gaat door de bossen, langs de heidevelden en het open duingebied. Op een speciale manier maakt u kennis maken met de Schoorlse Duinen. Wellicht komen we ook de grote grazers tegen.

Een rit met de Zonnetrein is geschikt voor iedereen die zelfstandig kan zitten. Personen die slecht ter been zijn kunnen op deze manier het duingebied beleven en de zilte zeelucht opsnuiven. Een groene bijkomstigheid is dat de Zonnetrein deels op zonne-energie rijdt!

Praktische zaken

-              Zorg dat je op tijd aanwezig bent.
-              Ook met een rolstoel ben je van harte welkom in de zonnetrein, wel moet je hiervoor even contact opnemen met het buitencentrum omdat ze een extra plek in de trein moeten afblokken. Dit kan telefonisch via 0725093352 of per e-mail via schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl.
-              Honden zijn niet toegestaan.
-              De trein rijdt niet bij gevaarlijke omstandigheden in het terrein.
-              Rond het buitencentrum is het betaald parkeren.

Deelname en aanmelding

De natuurbelevenissen zijn gratis. Vanzelfsprekend mag u uw partner meenemen. Het is wel noodzakelijk om vooraf in te schrijven. Wacht daar niet te lang mee, want het maximum is zo bereikt! Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Let wel:  vol = vol. Indien deelname, na uw aanmelding, niet meer mogelijk is, laten wij het u weten.

Belangstellenden kunnen zich tot woensdag 18 september 2019 aanmelden via onderstaand formulier of door te bellen met 06 54 99 02 01.

Mocht u zich aangemeld hebben en onverhoopt toch niet kunnen komen, dan verzoeken wij u, graag uiterlijk één dag voor de aanvang van deze bijeenkomst, om u af te melden via het bovengenoemde telefoonnummer zodat we iemand van de reservelijst kunnen uitnodigen.

Wij hopen u te ontmoeten op deze bijeenkomst!

Datum

25 september 2019

Tijd

10.00 - 12.30 uur

Locatie

Buitencentrum Schoorlse Duinen. Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl.

Noord Holland Noord