Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Platformactiviteiten

Von Gimborn Arboretum en Musem Huis Doorn

Deze activiteit is volgeboekt.

U parkeert uw auto op de parkeerplaats van het Von Gimborn Arboretum. Met een gids loopt u door het Nationaal Bomenmuseum Gimborn. Dit prachtige arboretum is het erfgoed van de Duitse inktfabrikant Max von Gimborn en dateert uit 1924. Op 29 hectare staan zo’n 3000 verschillende bomen en struiken uit alle windstreken op aarde. Parklandschap, bos, graslanden en waterpartijen wisselen elkaar af. In alle seizoenen is hier een keur aan uitheemse bomen en struiken te bewonderen.

Na deze rondleiding gaat u met eigen vervoer naar de parkeerplaats van Huis Doorn. Daar loopt u naar de Oranjerie.
Huis Doorn dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II die na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog vluchtte naar het neutrale Nederland en in 1919 Huis Doorn koopt. De ex-keizer bewoont dit landgoed op de Utrechtse Heuvelrug van 1920 tot zijn overlijden in 1941.

Na de lunch gaan we naar de voormalige keizerlijke residentie in ballingschap wat nu een museum is en alleen onder leiding van een goed geïnformeerde gids te bezoeken valt. Het Huis telt drie verdiepingen en 12 vertrekken die allemaal toegankelijk zijn. De oorspronkelijke inrichting is nog helemaal intact en biedt de bezoeker een authentiek beeld van internationaal vorstelijk wonen.

Plaats: Gimborn Arboretum, Velperengh 13, 3941 BZ Doorn en Huis Doorn aan de Langbroekerweg 10, 3941 MT Doorn.
Tijd: 10.00 uur tot circa 15.30 uur. Park en Paviljoen is open tot 17.00 uur.

Datum

28 september 2019

Tijd

10.00 - 15.30 uur

Gimborn Arboretum

Velperengh 13, 3941 BZ Doorn

Midden-Nederland