Update CAO voor omroeppersoneel

750 omroepmedewerkers hebben dit jaar onze petitie ondertekend.

Op de kortste dag van het jaar is dit voor ons een mooi lichtpunt, jullie steun geeft ons een duw in de rug, we weten waarom we werkgevers in 2024 moeten spreken.

Wat is de stand van zaken?

De uitnodiging aan de werkgevers om tot een goede cao te komen voor alle medewerkers bij de omroepen geldt voor ons nog steeds. We hebben de werkgevers vorige week uitgenodigd om het cao-overleg op te starten.

Tweejarige cao

Ons voorstel is om een tweejarige cao af te spreken met een looptijd van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2025.
Wij willen gewoon een eerlijke, rechtvaardige en sociale verbetering van de lonen en andere arbeidsvoorwaarden voor alle omroepmedewerkers. Waarbij we aandacht hebben voor de collega’s die door de inflatie hard zijn getroffen. Iedereen moet gecompenseerd worden en in staat zijn om met zijn salaris te voorzien in de basislevensbehoeften!

Juridische stappen

Daarnaast hebben we de omroepwerkgevers aangekondigd in een sommatiebrief dat wij juridische stappen zetten. Het niet naleven door werkgevers van de regels die horen bij de standaard CAO, kan niet volgens de wet, en is daarom onacceptabel.

In de bijlage is de brief inclusief de voorstellen te vinden.

Ondanks de stugge houding van de werkgeversdelegatie zijn we toch hoopvol dat het gezond verstand zege zal vieren, en dat we jullie in onze volgende nieuwsbrief kunnen vertellen dat we weer met de werkgevers in gesprek zijn.

Voor nu wensen we jou en je dierbaren hele fijne feestdagen en een goed uiteinde

Voor wie tijdens de feestdagen moet werken; veel werkplezier. Voor wie vrij is; geniet op je eigen wijze van de rust!

Cao-pagina

Het hele cao-traject is online te volgen en je kunt bij alle fases meepraten, reageren (ook op anderen) en je vraag stellen:

Cao Omroeppersoneel | CNV Vakmensen - Omroepen | CNV Vakmensen

Peter Vlaming
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5329 5256
E p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Andrée Ruiters
Bestuurder FNV Media en Cultuur

Downloads