Uitnodiging werknemersbijeenkomsten Omroepen 6 december

Na de ondertekening van de petitie Publieke Omroepen nodigen wij jullie van harte uit om op 6 december één van de twee online-bijeenkomsten bij te wonen over de vervolgstappen. Ben jij er ook bij?

Werkgevers spreken zich niet uit

Onlangs hebben wij de 756 handtekeningen van onze petitie overhandigd aan de werkgeversdelegatie. Met deze petitie riepen wij de werkgevers op om het verlies van koopkracht eerlijk te compenseren. Want het brood is voor iedereen even duur. Werkgevers hebben niets gedaan met al jullie handtekeningen! Dit terwijl de handtekeningen 2 volledige landelijke omroepen of 5 á 6 regionale omroepen vertegenwoordigen.
Werkgevers hebben zich niet uitgesproken over het aantal en hebben daarmee op geen enkele manier begrip getoond voor jullie oproep. Werkgevers hebben ons weer laten weten dat zij een cao met de NVJ hebben en dat dat het is. Ze zijn niets van plan.

Wat zijn de vervolgstappen: met jou in gesprek

Wij vinden dat eerlijke afspraken in een cao met alle vakbonden, dus ook met CNV en FNV gewoon mogelijk is. Daarom begrijpen wij de onwil van de werkgevers op geen enkele manier. Waar gaat het hen nu om? Een inhoudelijk argument hebben wij nog steeds niet gehoord. 
Wij willen eerlijke afspraken maken zodat iedere werknemer wordt gecompenseerd voor de hoge inflatie van de afgelopen jaren. En een goede compensatie nu, betekent voor komende maanden en komende jaren dat je koopkracht hersteld is.
Er zijn ook andere punten die wij goed geregeld willen zien voor de medewerkers bij de omroepen. Denk bijvoorbeeld aan de tijdelijke contracten, onlangs zijn er weer een heleboel collega’s “ontslagen” na 4 jaar trouwe dienst omdat de omroep ze eigenlijk een vaste baan moet aanbieden bij een verlenging.
Natuurlijk hebben wij ideeën hoe we uit deze impasse komen. En natuurlijk horen we ook graag wat jouw ideeën zijn.

Waarom moeilijk doen als het samen kan (Loesje)

Alle stappen zetten we met toestemming van onze leden en de ondertekenaars van de petitie. In de bijeenkomst besluiten we wat onze vervolgstappen worden. Zorg er daarom voor dat je erbij bent! Democratie is voor ons een groot goed. Wij staan voor eerlijke, sociale en rechtvaardige afspraken over jullie arbeidsvoorwaarden. Je kan het hele cao-traject volgen op Cao Omroeppersoneel | CNV Vakmensen

2 Online-bijeenkomsten op 6 december

Woensdag 6 december houden twee online-bijeenkomsten. We zien je graag:  

  1. van 10.30-11.30 uur - klik hier om bijeenkomst 1 bij te wonen
  2. of van 19.00-20.00 uur - klik hier om bijeenkomst 2 bij te wonen

Andrée Ruiters, bestuurder FNV Media & Cultuur
Peter Vlaming, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 5329 5256 / p.vlaming@cnvvakmensen.nl

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error