Publieke Omroep : Hoe zit het nu met de salarisverhoging?

Online bijeenkomst 27 september 2023 In het CAO overleg vertegenwoordigen wij jullie als werkenden binnen de CAO voor het Omroeppersoneel. Het is voor ons dan ook van groot belang te weten hoe jullie denken over de huidige stand van zaken en hoe we ons hierin verder op moeten stellen.

Wat is er aan de hand?

  • Afgelopen juli is het cao-overleg door de werkgevers ineens beëindigd, terwijl wij nog helemaal niet uit onderhandeld waren.
  • CNV en FNV vinden eerlijke koopkrachtbehoud voor iedereen belangrijk.
    De salarisverhoging is voor veel medewerkers in de lagere salarisschalen een stuk minder aantrekkelijk dan voor medewerkers in de salarisschalen vanaf H.
    Omroepwerkgevers schuiven de wens van CNV en FNV om het beschikbare geld voor loonsverhoging eerlijker te verdelen opzij. Ze willen er niet over praten, terwijl het de werkgevers helemaal niets extra kost. 
  • De rechtsgeldigheid van de afspraken met de NVJ, zonder CNV en FNV, is in het geding.

Voor achtergrondinfo: kijk op: https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/omroepen/cao-omroeppersoneel/nieuws/nieuwe-cao-omroepen-nog-geen-feit-2023-08-02/
of ga naar de cao website Cao Omroeppersoneel | CNV Vakmensen

Praat mee 

We vinden het erg belangrijk om te weten hoe jullie erover denken. Daarom nodigen we je uit voor een van de teamsbijeenkomsten:

Woensdag 27 september van 10.00 - 11.00 uur. Klik hier om deel te nemen aan de online vergadering
of
Woensdag 27 september van 20.00 - 21.00 uur. Klik hier om deel te nemen aan de online vergadering

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de volledige informatie krijgt en zo zijn standpunt kan bepalen. Dus: Breng je collega’s ook op de hoogte van deze uitnodiging en stuur hem door, zodat zoveel mogelijk mensen ervan weten. De bijeenkomst is toegankelijk voor iedere werknemer van de landelijke en de regionale publieke omroepen.

Ben jij er ook bij?

Stuur dit bericht door naar zoveel mogelijk collega’s, want iedereen wil vast weten hoe het zit met de salarisverhoging. 

De gezamelijke nieuwsbrief CNV-FNV vind je in de bijlage.

Tot de 27ste

Wilma Roelofs, kaderlid KRO-NCRV - CNV Vakmensen 
Peter Vlaming,
bestuurder CNV Vakmensen
E.: p.vlaming@cnvvakmensen.nl
M.: 06 5329 5236


Downloads

Stel hier je vraag aan de onderhandelaar

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error