Onderhandelingen Omroep CAO op stoom

De nieuwe omroep cao laat nog even op zich wachten, maar de onderhandelingen verlopen constructief.

Het jaar is bijna ten einde. Een bewogen jaar, waarin jullie tijdens uitoefening van jullie werk behoorlijk op de proef zijn gesteld.
Blijkbaar ligt het bij enkelen voor de hand om jullie als een verlengstuk te zien van iets waar zij het niet mee eens zijn. Het is een groot goed dat juist jullie in deze beerput onafhankelijke journalistiek bedrijven. Gelukkig wordt dat in de maatschappij door velen gesteund.

De cao loopt 31 december af. Gelukkig verloopt het overleg dit jaar constructief en in een goede sfeer.

Wij willen de wildgroei aan flexibele arbeidscontracten in omroepland beteugelen. De commissie Borstlap heeft hier een advies over geschreven.
De vraag is wat uit dit rapport in het regeerakkoord wordt opgenomen. Meer duidelijkheid in de nieuwe wet- en regelgeving maakt het mogelijk concretere afspraken te maken in de nieuwe cao.

Ondanks zorgvuldig handelen, is het niet gelukt voor 31 december aansluitend een nieuwe cao af te sluiten. We zijn echter wel op stoom.
Maandag 24 januari staat een nieuw overleg gepland. Hopelijk lukt het dan tot een akkoord te komen. Indien je vragen hebt, kun je altijd mailen.

Voor nu wensen wij jullie fijne dagen toe. Maak er wat van ondanks alle beperkingen maar blijf vooral gezond!


Mede namens Wilma Roelofs
Peter Vlaming,
bestuurder CNV Vakmensen
E: p.vlaming@cnvvakmensen.nl
M: 06 5329 5256