Medewerkersbijeenkomst sociale regeling Omroepen

Eerder hebben we je gemaild over het vastlopen van de onderhandelingen over de Sociale Regeling Publieke omroep. Hierin wordt afgesproken waar de werknemer recht op heeft na ontslag door een reorganisatie.

We vroegen je hierover te stemmen maar we hebben ontdekt dat het voor veel mensen nog erg onduidelijk is waar het precies over gaat. Daarom verlengen we de stemtermijn tot uiterlijk 8 mei 2019 en plannen nog een extra medewerkersbijeenkomst op 6 mei 2019, van 17.00 tot 18.30 in de zaal Twitter van het Mediacentrum (naast Bar Boon) op het Joop van den Endeplein 1 in Hilversum

Breng hier alsnog jouw stem uit (maar doe dit alleen wanneer je nog niet gestemd hebt). Degenen die deze nieuwsbrief per post ontvangt, kan op internet stemmen: https://q.crowdtech.com/Wz_n037DO0C38WaTRU1Uag

Waarom doen we dit?
We hebben uit de reacties die we ontvingen begrepen dat medewerkers het ingewikkeld vinden. En dat is het helaas ook! Om die reden hebben we nog een nieuwe bijeenkomst gepland op maandag 6 mei 2019 en doen we een poging om hetgeen we aan jullie voorleggen, ter stemming, nogmaals heel kort en bondig, weer te geven in deze nieuwsbrief. In de vorige nieuwsbrief staan alle details beschreven, hieronder vind je de hoofdlijnen nog een keer op een rij.

Wat ligt er nu op tafel?
De wettelijke regeling is ongeveer 35% (afhankelijk van je leeftijd en aantal dienstjaren kan dat variëren) lager dan de sociale regeling omroepen, die tot eind 2018 gold. Als er geen akkoord wordt bereikt tussen bonden en werkgevers, dan treedt die wettelijke regeling in werking.  

Er ligt een eindvoorstel van de werkgever, waarover de bonden veelvuldig hebben onderhandeld. Daarin staat (heel in het kort): we gaan naar een nieuwe regeling mét een nieuwe berekening van de vertrekpremie, maar als garantie handhaven we de afspraken uit de oude sociale regeling. Dit betekent voor de nieuwe vertrekpremie dat de werknemer nu nog maar 80% krijgt van de oude regeling tot een maximum van 194.000 euro. Deze afspraak geldt voor 3 jaar. (2019, 2020 en 2021).

Voorstel voor het jaar 2022:

  • Werknemers jonger dan < 40 jaar: transitievergoeding x correctiefactor 1.6;
  • Werknemers tussen 40 tot en met 49 jaar: transitievergoeding  x correctiefactor 1.75;
  • Werknemers 50 jaar of ouder: transitievergoeding x correctiefactor: 2.0;
  • De regeling wettelijke transitievergoeding, geldend per 1-1-2019 in combinatie met de geldende correctiefactoren vastgestelde vergoeding wordt gedurende de hele looptijd van de sociale regeling gemaximeerd (afgetopt) op het niveau van de maximale bezoldigingsnorm WNT 2019 (= € 194.000, bruto).
  • Voor bepaalde tijd contracten vanaf 18 maanden geldt een correctiefactor 2
  • De bonden willen graag weten wat hun leden vinden van dit voorstel. Daarom is er een extra bijeenkomst georganiseerd op 6 mei. Stel je vragen hierin en laat je informeren!

Vragen/opmerkingen
Wil je meer weten, neem dan zeker contact met me op.

Sandra Hendriks, bestuurder/onderhandelaar Omroepen
s.hendriks@cnvvakmensen.nlM 06 1053 9520