Leden landelijke en regionale publieke omroep

Een aantal onder jullie hebben mij benaderd met de vraag wat de stand van zaken is aangaande een nieuwe cao voor de publieke omroep.

Ik kan jullie meedelen dat de onderhandelingen donderdag, 12 maart, zijn hervat.

Mijn inmiddels ex-collega, Sandra Hendriks, heeft mij bijgepraat, over de moeizame onderhandelingen tot dan toe. Tijdens de voor mij eerste bijeenkomst, bekroop mij het gevoel dat het benodigde vertrouwen nog niet overal aanwezig is.

Ik heb er toch vertrouwen in dat we spoedig tot zaken kunnen komen. Deze inspanningsverplichting hebben alle partijen en er moet nu, zodra we de onderhandelingen kunnen hervatten, snel een nieuw akkoord mogelijk zijn.

De toekomst is belangrijker dan het verleden, de publieke omroep verdient een moderne cao met goede arbeidsvoorwaarden en kansen voor iedereen.

Vanwege de grote geografische spreiding van de omroepen is het voor mij niet mogelijk op korte termijn alle omroepen te bezoeken. Door de bijzondere omstandigheden waarin we nu verkeren is dat helemaal uitgesloten. Toch zal ik jullie daarvoor zo snel mogelijk benaderen.

Indien je vragen of opmerkingen hebt die ik mee kan nemen naar de onderhandelingen, hoor ik dat graag via mijn onderstaande contactgegevens.

Voor nu wens ik jullie sterkte en wijsheid in de belangrijke taak die jullie is gegeven tijdens deze crisis.

Peter Vlaming,
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5329 5256  
E. p.vlaming@cnvvakmensen.nl