Al het nieuws

Leden akkoord met eindbod SR Omroepen

Na een lang onderhandeltraject, twee medewerkersbijeenkomsten en een verlengde stemtermijn is er nu een einduitslag Sociale Regeling Omroepen. In deze nieuwsbrief lichten we de uitslag van de stemming toe en hoor je wat nu het vervolg is.

Uitslag stemming
De leden van CNV Vakmensen hebben in meerderheid voor het eindbod gestemd. Bij de leden van de andere vakbonden is dit ook het geval waardoor het eindbod uiteindelijk dus toch is geaccepteerd. 

De nieuwe sociale regeling in het kort
We gaan naar een nieuwe regeling mét een nieuwe berekening van de vertrekpremie, maar als garantie handhaven we de afspraken uit de oude sociale regeling. Dit betekent voor de nieuwe vertrekpremie dat de werknemer nu nog maar 80% krijgt van de oude regeling tot een maximum van 194.000 euro. Deze afspraak geldt voor 3 jaar (2019, 2020 en 2021).

De totale sociale regeling heeft een looptijd van 4 jaar. De regeling in het jaar 2022 luidt als volgt:

  • werknemers jonger dan < 40 jaar: transitievergoeding x correctiefactor 1.6;
  • werknemers tussen 40 tot en met 49 jaar: transitievergoeding  x correctiefactor 1.75;
  • werknemers 50 jaar of ouder: transitievergoeding x correctiefactor: 2.0;
  • de regeling wettelijke transitievergoeding, geldend per 1-1-2019 in combinatie met de geldende correctiefactoren vastgestelde vergoeding, wordt gedurende de hele looptijd van de sociale regeling gemaximeerd (afgetopt) op het niveau van de maximale bezoldigingsnorm WNT 2019 (= € 194.000,- bruto).
  • Voor bepaalde tijd-contracten vanaf 18 maanden geldt een correctiefactor van 2.0.

Hoe nu verder?
Werkgevers en vakbonden zullen nu samen zorgen dat de teksten goed op papier komen zodat de nieuwe sociale regeling voor iedereen op korte termijn beschikbaar komt. Zodra de teksten klaar zijn laten we dit weten.

Nu aan de slag met de cao
Het was een erg lang en moeizaam proces. Het is natuurlijk ook niet prettig als de onderhandelingen in een eindbod eindigen. Bovendien was het ook nog best ingewikkelde materie. Gelukkig hebben we dit persoonlijk kunnen uitleggen tijdens de medewerkersbijeenkomsten aan hen die hier vragen over hadden.
Ook hebben we contact gehad met de ondernemingsraden. Uiteindelijk is het fijn dat er nu een besluit ligt waarmee we verder aan de slag kunnen. De volgende stap is de cao. Ook daarvoor moeten we hard aan de slag want dit traject heeft door de lange onderhandelingen over het sociaal plan veel vertraging opgelopen. We houden jullie op de hoogte.  

Vragen/opmerkingen
Wil je meer weten, neem dan zeker contact met me op.

Sandra Hendriks, cao-onderhandelaar Omroepen
E s.hendriks@cnvvakmensen.nl
M 06 1053 9520 

Kom op 29 mei in actie voor een goed pensioen. Kijk op www.cnvvakmensen.nl/pensioenactie en meld je vandaag nog aan! Als je komt, zorgen wij voor een treinkaartje.