Wat vind jij belangrijk voor de nieuwe cao UWV

In het najaar beginnen de besprekingen voor de nieuwe cao. Samen met een aantal CNV-leden denken we na over welke afspraken we willen maken. In deze nieuwsbrief vind je vier belangrijke thema’s. Wij zijn benieuwd naar jouw mening hierover. Welke afspraken vind jij belangrijk? Laat het ons weten.
Dit kan op Je Achterban.

UWV-medewerkers hebben een belangrijke maatschappelijke opdracht en zetten zich met passie in voor de samenleving. CNV brengt vakmensen in beweging om samen een positieve bijdrage te leveren aan een mooier, eerlijker Nederland. Daarom maken we collectieve afspraken over goede arbeidsvoorwaarden, zodat jij lekker kan werken. Dat is goed voor jou, je collega en UWV.

 • Ontwikkeling  
  We vinden aandacht voor talent en ontwikkeling belangrijk. Daarom willen we goede afspraken maken over de ruimte die je krijgt om aan jouw eigen ontwikkeling te werken terwijl je bij UWV werkt. Hoe denk jij hierover? Hoeveel procent van je werkweek heb jij nodig voor ontwikkeling?
 • Balans werk-privé  
  We vinden het belangrijk dat iedereen kan meedoen. Werken met oog voor elkaar en voor de toekomst. Heb jij nu een goede balans tussen werk en privé? En je collega’s? Wat gaat goed en wat kan beter? Misschien wordt je antwoord wel beïnvloed door de coronacrisis. Dat maakt niet uit: het gaat om jouw behoefte.
 • Gelijke rechten  
  Gelijk werk, gelijk loon. Dat klinkt logisch, toch hebben uitzendkrachten een minder goede positie dan werknemers van UWV. Dat vinden we niet eerlijk en daarom willen we onze tijdelijke collega’s laten meedoen met de afspraken uit onze cao. Zoals bijvoorbeeld dezelfde pensioenopbouw. Hoe denk jij over de positie van uitzendkrachten? Laat het ons weten.
 • Beloning 
  In het najaar vragen we welke loonsverhoging jij verantwoord vindt. Voor nu zijn we benieuwd hoe jij de verdeling van de loonstijging ziet. Bijvoorbeeld deels een vast bedrag op de loonschaal en deels een percentage. Ook zijn we benieuwd hoe jij aankijkt tegen bonussen extra prestaties.

  Call to action: Geef je mening over deze punten op Je Achterban

Over Je Achterban
Je Achterban is de online community van CNV Vakmensen. Hier houden we je op de hoogte van de cao-ontwikkelingen en nieuws rondom het UWV. Deel je ideeën, stel je vragen en ga (anoniem) in gesprek met collega’s.

Door op Je Achterban te reageren op dit artikel krijgen wij een goed beeld van wat voor jou belangrijk is. Reageer eerst zelf, en vraag dan je collega om ook te reageren. Tip: je kunt ook een alias (fictieve gebruikersnaam) aanmaken op jeachterban.nl, als je dat niet onder je eigen naam wilt.


Vragen
Heb je vragen over de huidige cao, ben je ergens tegenaan gelopen of wil je actief meehelpen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen aan r.vanriezen@cnvvakmensen.nl. Of stel je vraag kosteloos op jeachterban.nl

Op de hoogte blijven
Zoals je van ons gewend bent, blijven we open communiceren over de onderhandelingen en de aanloop daarnaartoe. Dus houd onze CNV-nieuwsbrief en jeachterban.nl goed in de gaten. Ook voor niet-leden.

CNV Vakmensen
Roel van Riezen, bestuurder