Vul ook de CNV-enquête cao ING in

Je kunt maar liefst vier enquêtes over de cao ING invullen. Natuurlijk vul je in elk geval de CNV-enquete in. Die kun je doorsturen naar je collega's. En zij zullen vast de enquête van hun bond ook aan jou doorsturen.
Want hoe meer meningen, hoe meer wij kunnen toespitsen op jouw wensen voor de cao. En hoe sterker wij staan. De link naar de CNV-enquête vind je hier.
Daarnaast zal ING zelf ook een enquête aan je opsturen. CNV Vakmensen kent de vragen niet, maar voel je vrij die ook in te vullen. We weten dat de laatste vraag een open vraag is, waar je al je wensen kwijt kunt.

Maandoverleg 23 juni

Het cao-overleg is nog niet begonnen, maar CNV Vakmensen heeft door het jaar heen elke maand overleg met ING. De hoofdpunten van het overleg van 23 juni zijn:
 • de cao-tekst is rond, dus die kunnen we tekenen. Je kon een tijdje geen RVU-regeling (eerder stoppen met werken) aanvragen bij ING. CNV Vakmensen was het daar niet mee eens. De regeling staat weer open.
 • Inschalige beloning. ING stelt voor: 
  1. de manager meer vrijheid te geven hoeveel inschalige verhoging jij krijgt; 
  2. de manager een budget te geven voor inschalige verhogingen;
  3. niet meer iedereen dezelfde inschalige verhoging (afhankelijk van de plek in je schaal), maar afhankelijk van hoe je presteert. Het meedenkteam van CNV Vakmensen heeft dit besproken. 
  1 en 2 ondermijnen volgens CNV Vakmensen het beoordelingssysteem, dus daar werkt CNV Vakmensen niet aan mee. 3 horen we regelmatig van leden, dus daarover wil CNV Vakmensen verder praten.
 • Beloning feestdagen: als je op feestdagen werkt, past ING niet altijd de juiste beloning toe. Dat erkent ING. Binnenkort zullen we als vakbonden samen met ING de juiste uitleg vaststellen.
 • Bij callcentra en sommige kantoren moet je eerder aanwezig zijn. Volgens de rechter moet ING dat betalen. ING heeft het vonnis bestudeerd en zal daarover binnenkort communiceren. Je snapt dat CNV Vakmensen dit punt continu op de agenda heeft.

Reageren 

Wil je reageren, dan kun je terecht op de cao-pagina.  Invullen van de CNV-enquête kun je met deze link. 

Roel van Riezen, onderhandelaar CNV Vakmensen
M 06 5160 2034 / r.vanriezen@cnvvakmensen.nl