Voorstel Rabobank nog ver van een cao-akkoord

Op donderdag 26 november heeft Rabobank een integraal voorstel gedaan voor een nieuwe cao. Het voorstel heeft een aantal positieve punten, maar was onvoldoende om tot een onderhandelingsresultaat te komen.
Proces
Nadat we voor de zomer een onderhandelingsresultaat hadden bereikt over een nieuw sociaal plan en een pensioenregeling, zijn we in september begonnen met de onderhandelingen over een nieuwe cao. De afgelopen weken hebben we meerdere keren met Rabobank gesproken over een nieuwe cao. Per onderhandelingsronde hebben we een aantal onderwerpen besproken. Donderdag 26 november heeft Rabobank voor het eerst een integraal voorstel gedaan op alle besproken onderwerpen voor een nieuwe cao.

Voorstel Rabobank
Het voorstel van Rabobank biedt een aantal positieve punten. Hier gaan we elkaar dan ook wel vinden. Maar er zijn ook punten waar we op dit moment elkaar nog niet weten te vinden. De punten waar we elkaar nog niet weten te vinden zijn: structurele loonsverhoging, eenmalige vergoeding, de reparatie voor het duurder worden van het aankopen van bovenwettelijke vakantie-uren vanuit het EBB-budget en de thuiswerkvergoeding.
Op deze onderwerpen is het verschil tussen wat Rabobank biedt en vakbonden vragen nog behoorlijk groot. Tijdens de volgende onderhandelingsronde zijn dit de onderwerpen waar we het gesprek met Rabobank over moeten gaan hebben. Dan zal moeten blijken of we dan ook op deze punten elkaar weten te vinden.

Volgende onderhandelingsronde
De volgende onderhandelingsronde is gepland op donderdag 10 december. Dit is de laatste onderhandelingsronde die gepland is voor dit jaar. Dan zal moeten blijken of we een onderhandelingsresultaat weten te bereiken over een nieuwe cao Rabobank.

Reageren
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen of wil je reageren, neem dan contact met mij op. Mijn gegevens staan onderaan deze nieuwsbrief.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 86 42 65
E: r.wonnink@cnvvakmensen.nl