Uitzendcao: Wat wil je veranderen?

Op 31 mei volgend jaar loopt de cao af. Binnenkort starten de onderhandelingen voor een nieuw contract over de arbeidsvoorwaarden tussen ons (de uitzendkrachten) en de ABU en NBBU werkgevers. Wat willen wij als CNV’ers veranderen aan de cao? Wat gaat er nu niet goed? Wat kan beter? Laat je mening horen!

Uitzendkracht in moeilijke tijden
Voor velen van jullie zijn het lastige en ingewikkelde tijden momenteel. Door de corona crisis is er veel onzeker binnen het uitzenden en bij de opdrachtgevers. Hoe zeker ben ik van een opdracht? Heb ik wel (voldoende) inkomen om mijn lasten te kunnen betalen? Wat kan ik doen om zo goed en zo lang mogelijk inzetbaar te zijn en te blijven? Deze en andere vragen zijn aan menig keukentafel ongetwijfeld aan de orde geweest. Hoewel de bedrijfseconomische situaties in de verschillende bedrijfstakken flink verschillen zijn vele uitzendbureaus opdrachtgevers en dus omzet verloren. Dat slaat met zekerheid terug op uitzendkrachten. We hopen als CNV Vakmensen van harte dat jij goed deze tijden doorkomt.

Kritisch op uitzenden
Als CNV Vakmensen zijn wij erg kritisch over uitzenden omdat we vinden dat jullie recht hebben op gelijk loon voor gelijk werk en zekerheid op werk en inkomen. Dat is in deze sector veel te vaak niet het geval. Onze inzet in de komende gesprekken zal er sowieso op gericht zijn om hier meer, betere en stevigere afspraken over te maken.

Jouw mening van groot belang
We zijn echter ook buitengewoon geïnteresseerd in jouw mening. De Uitzend cao bevat regels op welke arbeidsvoorwaarden jullie momenteel recht hebben. Er zijn afspraken voor als je werk hebt, maar ook wat er gebeurt als je je werk verliest. Juist in deze tijd heb je wellicht kunnen ervaren waar de cao tekort schiet. Dat willen we als CNV Vakmensen aanpakken en verbeteren. Heel graag hoor ik van jou welke veranderingen er zouden moeten plaatsvinden.

Voorstellenbrief
Op basis van jullie reacties wordt er dan een voorstellenbrief gemaakt met jullie samengevatte verbetervoorstellen. Vervolgens gaan we dan ons uiterste best doen om dit in de onderhandelingen met de werkgevers te realiseren in een nieuwe overeenkomst die we ruim voor 31 mei willen afsluiten.

Laat mij dus via m.jukema@cnvvakmensen.nl voor 1 september weten wat jij vindt dat er moet veranderen. Alle ideeën zijn welkom!

Mede namens mede onderhandelaar Henry Stroek,

Marten Jukema
Vakbondsbestuurder
E: m.jukema@cnvvakmensen.nl
T: 06-13204112

 

Je Achterban
Graag attendeer ik je op onze uitzend community waarop (niet) leden vragen kunnen stellen dan wel met elkaar in discussie kunnen gaan: https://www.jeachterban.nl/uitzendwerk/

Lid worden
Maak ook je collega lid van CNV Vakmensen: www.cnvvakmensen.nl/lidworden