Al het nieuws

Tijdelijk meer mogelijk met je duurzame inzetbaarheidsbudget bij ANWB

In de cao ANWB hebben CNV Vakmensen en ANWB afgesproken dat er een studie plaats zou vinden naar een eenvoudiger en meer aansprekende manier om je duurzaam inzetbaarheidsbudget te gebruiken. Dat heeft er nu toe geleid dat je je budget het komende half jaar ook kunt gebruiken voor meer hobbymatige opleidingen en trainingen. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.
Wat mag nu ook?
Opleidingen, workshops en trainingen die bijdragen aan jouw ontwikkeling, die je hersens stimuleren en/of waarmee je een nieuwe vaardigheid aanleert, kun je nu tijdelijk ook laten betalen vanuit je duurzaam inzetbaarheidsbudget.
Tot nu toe werden verzoeken om zaken als tekenles, een beeldhouwcursus, het leren spelen van een muziekinstrument vanuit het d.i.-budget te betalen, afgewezen.
Maar nu wordt dat anders en dat is mooi!
In de periode van 1 maart tot 1 september kun je je budget namelijk ook gebruiken voor dit soort activiteiten.
Het budget dat je hiervoor kunt gebruiken is gelijk aan je normale jaarlijkse d.i.-budget (dus max. 700 euro). Je kunt het geld uitgeven aan één opleiding/cursus/training/workshop. Maak dus een verstandige keuze als er meer zaken zijn die je zou willen doen.
Als het goed is heb je inmiddels van ANWB informatie ontvangen over de regels en de manier van declareren.

Maak gebruik van deze mogelijkheid
CNV Vakmensen heeft al veel langer gepleit voor ruimere bestedingsmogelijkheden en we zijn blij dat hier nu een start mee is gemaakt.
Ja, wij realiseren ons ook dat het gaat om een tijdelijke verruiming, maar het is bedoeld als pilot, dus om van te leren. We hopen dat veel ANWB-ers hier gebruik van gaan maken, omdat het ons dan kan helpen om ook structureel tot betere afspraken te komen over de besteding van het budget.
We weten ook dat we minder vrij zijn in onze keuzes dan in tijden zonder Corona, maar dat neemt niet weg dat wij denken dat er nog steeds van alles mogelijk is.
Steek je licht eens op en gebruik je budget voor iets dat je altijd al had willen leren of doen.

CNV Vakmensen blijft betrokken
Zoals we aan het begin al schreven: het gaat om een pilot/studie als gevolg van een afspraak die we in de cao hebben gemaakt. Daarom blijven we nauw betrokken bij alle ontwikkelingen.
Heb je vragen of wil je iets met ons delen, heb je leuke ideeën voor je collega's, heb je tips: laat het ons weten. Dat kan door mij te mailen via a.bulsink@cnvvakmensen.nl
Laten we samen een succes maken van deze pilot!

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E:  a.bulsink@cnvvakmensen.nl