Stem over het resultaat Cao Verzekeringsbedrijf

Soms kan het snel gaan. In december gaven de leden aan dat het bod van de werkgevers echt onvoldoende was. Op donderdag 8 januari hebben wij werkgevers hiervan kunnen overtuigen en betere afspraken kunnen maken.

Op donderdag 6 januari 2022 hebben we samen met De Unie en het FNV een onderhandelingsresultaat bereikt met de werkgeversdelegatie van de verzekeraars voor een nieuwe cao per 1 januari 2022.

Wat houdt het onderhandelingsresultaat in?

  • Werkgevers hebben hun eerder gedane bod van 1,7% aangepast naar 2,75% per 1 februari 2022. Ook hebben wij per 1-1-2023 een loonverhoging van 2,75% kunnen afspreken.
  • Het cao-contract heeft een looptijd van twee jaar: 1-1-2022 tot en met 31-12-2023.
  • Het 3e WW-jaar (PAWW) wordt verlengd voor 5 jaar. De premie voor 2022 is 0,2% over het brutoloon en is voor rekening van de werknemer.
  • De RVU wordt volledig gemaakt met het toekennen van het maximumbedrag en een referentietermijn van tien jaar.
  • Over tijd- en plaatsonafhankelijk werken (TPOW) hebben we afgesproken dat er een voorbeeldreglement in de bijlagen van de nieuwe cao komt.
  • De verlofregelingen zijn uitgebreid met onder andere een aanvulling / vergoeding op het ouderschapsverlof.

    In de bijlage tref je het onderhandelingsresultaat aan waarin alle afspraken voor de cao 2022-2023 staan. 

Stemming

Je kunt jouw stem over dit onderhandelingsresultaat uitbrengen tot en met donderdag 20 januari 2022, 12.00 uur. Klik hier om digitaal te stemmen
Geef hierin duidelijk aan of je vóór of tegen stemt, of dat je je onthoudt van stemming. Als de leden van de vakorganisaties en de achterban van de werkgevers hun instemming hebben gegeven, dan wordt het onderhandelingsresultaat verwerkt in de nieuwe cao voor de Verzekeraars.

Contact

In verband met privéomstandigheden van Tamara neem ik, Henk Jongsma, dit traject tijdelijk van haar over. Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je mij bereiken via onderstaand mailadres en telefoonnummer. 

Reageren?

Wil je reageren of heb je een vraag? Ga naar de cao-pagina. Het hele cao-traject is daar te volgen en tijdens alle fases kun je meepraten en je vraag stellen. Hier tref je ook de link aan om te kunnen stemmen: https://www.cnvvakmensen.nl/diensten/verzekeraars/cao-verzekeringsbedrijf/   

Henk Jongsma, bestuurder CNV Vakmensen 
M 06 2238 3073 / h.jongsma@cnvvakmensen.nl
 

 

Downloads

Heb je een vraag of opmerking voor de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error