Speciaal voor jou: de afspraken over pensioen bij ANWB voor 2021

Deze week lieten we je weten welke afspraken CNV Vakmensen samen met FNV en ANWB heeft kunnen maken voor een nieuwe cao. We schreven daarin ook in het kort iets over de pensioenafspraken voor het jaar 2021. In de bijlage bij deze nieuwsbrief kun je meer lezen over wat er verandert en vooral ook waarom.
Afspraken alleen voor 2021
De oude afspraken lopen af op 31 december a.s. Dus er moesten nieuwe afspraken worden gemaakt. Die zijn nu gemaakt, maar alleen voor 2021.
Dat komt omdat we vervolgens aan de slag moeten met de grote veranderingen als gevolg van het pensioenakkoord. We zullen je daarover ook in 2021 steeds blijven informeren.
Belangrijk was dat er nu eerst voor volgend jaar overeenstemming zou zijn over jouw pensioen.

Geen veranderingen in wat je al hebt opgebouwd
De nieuwe afspraken gelden alleen voor 2021. Dit betekent dat je opgebouwde rechten niet veranderen.

Pensioen, altijd ingewikkeld maar wel heel belangrijk
We snappen dat je veel informatie krijgt en dat de pensioenmaterie niet voor iedereen altijd even gemakkelijk is. Met de informatie uit de bijlage die CNV Vakmensen, FNV en ANWB samen hebben opgesteld hopen we dat je voorlopig voldoende vooruit kunt.
Heb je toch nog vragen, schroom niet. E-mail me via a.bulsink@cnvvakmensen.nl. Als het nodig is, kunnen we ook kijken of we misschien een digitale bijeenkomst kunnen organiseren over dit thema.

Aletta Bulsink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 47 18 88
E:  a.bulsink@cnvvakmensen.nl

Downloads