Scholing voor Schoonmakers

Geld beschikbaar voor scholing voor Schoonmakers die door corona hun werk kwijtraken

Afgelopen week hebben een paar schoonmaakbedrijven aangekondigd dat ze een aantal mensen willen ontslaan omdat er veel minder werk is voor hun personeel. Het gaat dan om bedrijven die gespecialiseerd zijn in hotelschoonmaak en openbaar vervoer.

Voor veel mensen een schok. Als vakbond willen we er zijn voor mensen die hun baar kwijtraken.
We helpen onze leden bij hun ontslag. Maar naast een ontslag is het natuurlijk ook belangrijk om nieuw werk te vinden. Misschien wel ander werk dan in de schoonmaak.

Er is al geld beschikbaar voor mensen die in de schoonmaak werken en graag wat anders willen worden maar geen geld hebben om hun opleiding te betalen. (James Loopbaan – Schoonmaak)
Tot nu was dat niet mogelijk voor mensen die hun werk in de schoonmaak kwijtraken.

Vakbonden en werkgevers in de schoonmaak hebben nu besloten dat ook mensen die hun werk in de schoonmaak kwijtraken gebruik kunnen maken van dit geld.
Krijg jij dus te horen dat je werkgever je wil ontslaan en vind je dit het moment om eens na te denken of je ander werk wilt gaan doen. Misschien dat ene beroep dat je eigenlijk allang wilde maar het kwam er steeds maar niet van die stap te zetten, dan is dat nu mogelijk.

Raak je je werk kwijt en wil je eens advies over de mogelijkheden voor ander werk neem contact op met James loopbaan via James Loopbaan – Contact
Zij helpen je verder naar een goede toekomst.

Jan Kampherbeek
Bestuurder Schoonmaak
E. j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl