Schiphol-beveiligers krijgen tóch hun gehoopte loonsverhoging

De beveiligers van G4S Aviation Security op Schiphol krijgen per 1 januari 2021 tóch een loonsverhoging van 2,5%. Lange tijd leek het erop dat het bedrijf die niet wilde geven, wat tot flinke onrust leidde onder de beveiligers. We zijn er nu gelukkig uit. De loonsverhoging is definitief geregeld in een nieuwe cao.

De ongeveer 600 beveiligers bij G4S Aviation Security hebben al jaren een eigen cao. Die is iets beter dan de landelijke cao particuliere beveiliging.

Loonsverhoging
Maar tijdens de onderhandelingen over een nieuwe cao ontstonden problemen. G4S Aviation Security had aanvankelijk geen zin om de loonsverhogingen te betalen die in de landelijke cao al waren afgesproken. Ons standpunt was heel helder: de beveiligers van G4S op Schiphol hebben, net als alle andere beveiligers in Nederland, recht op de landelijk afgesproken loonsverhoging van 2,5%.

Nieuwe cao
Na een aantal stevige briefwisselingen en gesprekken is G4S Aviation Security nu overstag gegaan. We hebben afgelopen week constructieve gesprekken gevoerd. Met de uitkomst kunnen de beveiligers tevreden zijn. Het zijn zware tijden, ook voor de beveiligingsbranche, maar desondanks kunnen de lonen komende jaren omhoog. Te beginnen met 2,5% per 1 januari van dit jaar. En ook in 2022 en 2023 gaan de lonen met 2,5% omhoog, net als bij de landelijke beveiligings-cao. Dit is een goed resultaat, de kou is wat ons betreft uit de lucht – figuurlijk dan.

Leden kunnen nu stemmen
De nieuwe cao heeft een looptijd van drie jaar (van 1 oktober 2020 tot 1 oktober 2023). CNV Vakmensen legt het cao- resultaat komende weken positief voor aan de leden. Zie de bijlage voor het overeengekomen onderhandelingsresultaat. Leden kunnen via deze link stemmen tot 22 februari 2021. 
Als je deze nieuwsbrief per post ontvangt, dan kan je stemmen door in je browser in te typen: http://bit.ly/3aRtyum 

Erik Maas
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 21 45
e.maas@cnvvakmensen.nl 

Downloads