Resultaat cao Uitgeverijbedrijf

CNV Vakmensen heeft samen met de andere vakbonden een resultaat bereikt over een nieuwe cao Uitgeverijbedrijf. Dit resultaat leggen wij nu aan jullie voor ter stemming. In deze nieuwsbrief brengen we jullie op de hoogte over de belangrijkste afspraken en hoe je kunt stemmen.

Waarom een korte looptijd?
De cao-onderhandelingen zijn begonnen op 11 september jl. CNV Vakmensen heeft vanaf het begin ingezet om in 2019 nog een collectieve loonsverhoging toe te kennen. Daarnaast bleek dat een aantal andere onderwerpen meer tijd nodig had voor verdere uitwerking. Daarom hebben werkgevers en vakbonden ervoor gekozen om afspraken te maken op een beperkt aantal dossiers, met daarbij een korte looptijd. Op deze manier kunnen nog dit jaar een aantal stappen worden gezet.

Belangrijkste afspraken
De belangrijkste afspraken die wij gemaakt voor de nieuwe cao zijn:

  • De nieuwe cao heeft een looptijd van 14 maanden: van 1 juni 2019 t/m 31 juli 2020
  • Tijdens de looptijd zullen de salarissen en salarisschalen structureel met 3% worden verhoogd per 1 november 2019
  • Instroom in de generatiepactregeling verlengd tot en met 31 december 2022 

Wil je de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat lezen? Kijk dan onder ‘Downloads’, daar vind je de volledige tekst van het onderhandelingsresultaat.

Stemmen
Het laatste woord is nu aan jou. Als lid van CNV Vakmensen mag jij ons laten weten wat jij van dit onderhandelingsresultaat vindt. Dit kan je doen door je stem uit te brengen. Je kunt je stem uitbrengen tot en met maandag 9 december. Wil jij jouw stem uitbrengen, klik dan hier.

Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kun je ook digitaal via onze website stemmen. Ga hiervoor naar www.cnvvakmensen.nl/caos/uitgeverijen/cao-uitgeverijbedrijf

De nieuwsbrief vind je onderaan de pagina. Hierin staat de link naar de stemming. 

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Downloads