Al het nieuws

Periodiek overleg met Nationale Nederlanden

Het overleg met NN stond in het teken van een kennismaking met David Knibbe en Dailah Nihot, de reorganisatie van HR, Vivat en de cao.

Kennismaking met CEO David Knibbe
CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties hebben kennis gemaakt met David Knibbe in zijn rol als CEO van NN. Hij lichtte zijn plannen voor NN toe. Inzet op nieuwe producten (waaronder een app) is het doel. Ook wil NN zoveel mogelijk flexmedewerkers een vaste baan bezorgen.
Ook Dailah Nihot, lid van de Management Board en verantwoordelijk voor onder andere HR, was aanwezig. Met haar is van gedachten gewisseld over onder andere de reorganisatie bij HR. Doel hiervan was minder versplintering. Dit betekent voor vakorganisaties dat de gesprekspartners voor onder andere het cao-overleg ook weer andere personen zullen zijn. Zowel voor David Knibbe als voor Dailah Nihot is het doel van NN om een aantrekkelijke werkgever te zijn.

Vivat: wanneer en hoe?
Aan het eind van het eerste kwartaal van 2020 zal, als er toestemming is van de toezichthouders, het duidelijk zijn of er medewerkers van Vivat Schade overkomen naar NN Schade en Inkomen. De closing is in dit kwartaal gepland.
Daarna zal er tijd worden genomen om de betreffende Vivat-medewerkers in te laten varen in de NN-organisatie. Het grootste gedeelte van de medewerkers zal op 1 januari 2021 bij NN komen werken.
CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties zijn met NN en Vivat bezig met een Arbeidsvoorwaardenprotocol waarbij er afspraken worden gemaakt over de gevolgen voor de arbeidsvoorwaarden. Tevens zijn er deskundigen bezig te bezien hoe de functies bij Vivat kunnen worden ingepast in het NN-functiehuis.

Cao loopt af: Wat is er volgens jou nog nodig?
Eind van dit jaar loopt de cao af. Over de nieuwe cao zal aan NN-kant met weer andere HR-medewerkers worden gesproken. Na de zomer starten de onderhandelingen weer. Om deze te kunnen voorbereiden zou ik graag jouw ervaringen over de huidige cao en eventuele wensen voor een nieuwe cao vernemen. Het lijkt nog ver weg, maar je kunt maar beter voorbereid zijn. Graag hoor ik van je via e-mail: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 

Meedenken en meepraten over de nieuwe cao: iets voor jou?
Samen met een aantal actieve CNV-leden worden de cao-onderhandelingen altijd voorbereid. Zou jij ook mee willen denken en praten over de nieuwe cao, laat dit dan weten via bovenvermeld e-mailadres. 

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan verneem ik dit graag.

Ike Wiersinga,
bestuurder CNV Vakmensen
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 
M 06 23 50 09 86