Al het nieuws

Nieuwe cao voor Uitgeverijbedrijven

Op 22 december 2020 heeft CNV Vakmensen samen met de andere vakbonden een resultaat bereikt voor een nieuwe cao Uitgeverijbedrijven. In deze nieuwsbrief informeer ik je over het resultaat en word je uitgenodigd om te stemmen over het resultaat.

Tijdens de derde onderhandelingsronde hebben we samen met NVJ, FNV en De Unie een onderhandelingsresultaat met de werkgeversdelegatie WU bereikt over een nieuwe cao. Naast de afspraak over een loonsverhoging hebben we ook een afspraak gemaakt over de oprichting van een Garantiefonds.

Garantiefonds
Met de werkgeversdelegatie hebben we een afspraak gemaakt over de oprichting van een Garantiefonds. Word een werknemer werkloos doordat de werkgever failliet gaat en hierdoor een outplacementtraject niet verder kan worden afgerond, dan biedt het Garantiefonds uitkomst. Het Garantiefonds neemt de financiering van een overeengekomen begeleiding van Werk naar werk over als dit niet afgerond kan worden bij een faillissement. Het bestuur van het Bedrijfstakbureau zal het Garantiefonds beheren.

Hoofdpunten afspraken
Behalve de afspraak over een Garantiefonds zijn ook de volgende afspraken gemaakt in de nieuwe cao:

  • een looptijd van 17 maanden (van 1 augustus 2020 t/m 31 december 2021).
  • Tijdens de looptijd zullen de salarissen en salarisschalen in totaal met 2% worden verhoogd.
  • Er zal meer aandacht komen voor het belang van duurzame inzetbaarheid. Afspraken hierover worden gemaakt op decentraal niveau.
  • Thuiswerken was de norm in 2020. Alles wijst erop dat ook na de coronacrisis er vaker en meer thuis gewerkt zal gaan worden. Afspraken over een thuiswerkbeleid zal net als afspraken over flexibilisering van werktijden op decentraal overleg gemaakt worden.

Wil je de bijgevoegde volledige tekst van het onderhandelingsresultaat lezen, klik dan op ‘downloads’ onderaan de nieuwsbrief.

Stemmen
Het laatste woord is nu aan jullie. Wat vindt jij van het bereikte onderhandelingsresultaat? Door te stemmen over het onderhandelingsresultaat kun jij ons laten weten wat jij van het onderhandelingsresultaat vindt. Stemmen kan tot en met donderdag 21 januari 2021. Vrijdag 22 januari informeren wij de werkgevers over de uitslag van de stemming.

Klik hier om meteen digitaal te stemmen. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je met het volgende webadres op internet je stem uitbrengen: http://bit.ly/39EjCnp 

Samen Sterk!
Jij bent al lid van CNV Vakmensen. Als lid van CNV Vakmensen mag je meepraten over jouw cao. Misschien wil je collega ook meepraten over de cao. Maak je collega dan lid, samen staan we sterker! Zeker nu. Voor meer informatie kijk op http://www.cnvvakmensen.nl/lidworden.

Robert Wonnink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 47 / E r.wonnink@cnvvakmensen.nl

Downloads