Al het nieuws

Leden zien ruimte voor loonsverhoging cao ZN

Nog niet zo lang geleden heb ik jullie een aantal vragen gesteld over een loonsverhoging voor de nieuwe cao. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat er ruimte is voor een loonsverhoging. Maandag 23 november praten we weer met de werkgevers over een nieuwe cao.

Loonsverhoging
Ondanks de omstandigheden waarin we ons nu bevinden, zien geen van jullie dat zorgverzekeraars door COVID-19 in financieel zwaar weer zijn beland. Dat is natuurlijk goed nieuws. Ondanks dat de zorgpremie voor 2021 stijgt, is de algemene mening dat er ruimte is voor een loonsverhoging. Werkgevers hebben een loonsverhoging voorgesteld van 1% voor een periode van 12 maanden. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat ook jullie een loonsverhoging van 1% te laag vinden.

Hoe nu verder
Op maandag 23 november gaan we weer in overleg met de werkgevers. Hopelijk zien de werkgevers nu ook in dat zij moeten gaan bewegen om tot een cao-resultaat te komen. Via deze nieuwsbrief houd ik jullie de komende periode op de hoogte over de cao-ontwikkelingen.

Samen sterk!
Jij bent al lid van CNV Vakmensen. Als lid van CNV Vakmensen mag je meepraten over jouw cao. Misschien wil jou collega ook meepraten over de cao. Maak je collega dan lid, samen staan we sterker! Zeker nu. Voor meer informatie kijk op http://www.cnv-ledenwerven.nl.

Robert Wonnink
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 86 42 65
E r.wonnink@cnvvakmensen.nl