Kom naar de informatiebijeenkomsten ING

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben kunnen lezen hebben sociale partners tijdens het cao-overleg van 19 januari gezamenlijk geconcludeerd dat we uit onderhandeld zijn. Dit betekent dat verder onderhandelingen geen zin meer heeft.

Vakorganisaties willen graag een cao afsluiten met ING, maar de voorstellen van ING zijn niet acceptabel voor onze leden. Zolang ING weigert te luisteren naar de eigen medewerkers heeft praten geen zin.

Hoe verder?

De vakbonden zullen nu gezamenlijk (hardere) acties gaan voorbereiden. We willen jullie graag mee nemen in de vervolg (hardere)acties en informeren over jullie rechten en welke juridische stappen daarvoor nodig zijn. Ook willen we de planning graag met jullie bespreken. De 3 vakorganisaties zijn solidair met elkaar, we trekken samen op en hebben één gezamenlijke doel: werknemersbelangen van jou en die van je collega’s.

Jullie zijn aan zet!

We verwachten dat de medewerkers, door massaal mee te doen aan deze acties, ING kunnen overtuigen. ING denkt kennelijk nog steeds dat jullie het niet menen en vraagt zelf om hardere acties. Het woord is nu aan de medewerkers van ING. Vakorganisaties coördineren de acties en faciliteren je. Maar het is nu echt aan jou en je collega’s om een goede cao tot stand te brengen.

Bijeenkomsten voor alle medewerkers

Let op: de fysieke bijeenkomsten vinden plaats op een andere datum dan eerst is gecommuniceerd. Op de door ons voorgestelde tijden waren geen zalen meer beschikbaar. We organiseren bijeenkomsten voor alle medewerkers op de volgende data:
  • 31 januari: 19.00 - 20.30 u: digitaal klik hier (download en sla het op in je agenda)
  • 2 februari: 19.00 – 20.30 u: digitaal klik hier (Engels)
  • 7 februari: 19.00 –  20.30 u: digitaal klik hier
  • 13 februari 13.00 – 14.30 u: fysiek Cedar Eventhall Amsterdam
  • 16 februari 14.00 – 15.30 u: fysiek De Zwei Leeuwarden
Mocht er een bijeenkomst zijn die binnen jouw werktijd valt dan kan je gebruik maken van artikel 8.4 van de ING-cao. Daarin is geregeld dat je recht hebt op vrijstelling van werkzaamheden om aan een vergadering van je vakorganisatie deel te nemen.

Hoe zit het met de huidige cao?

Er leven vast veel vragen. Wat betekent het wanneer een cao verlopen is, hebben cao-afspraken nawerking, promotie etc, etc. Deze en veel andere vragen willen we beantwoorden. Maar wij willen ook graag jouw ideeën horen. Kom dus vooral naar een van de medewerkersbijeenkomsten! 

Meepraten

Heb je vragen, of opmerkingen, of wil je het hele cao-traject bekijken? Ga dan naar de cao-pagina: Cao ING | CNV Vakmensen

Job Marskamp, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2390 9865 / j.marskamp@cnvvakmensen.nl

Wil je reageren of heb je een vraag?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error