Al het nieuws

Kleine stapjes naar loonsverhoging voor iedereen

Aanstaande woensdag praat CNV Vakmensen weer, namens jou, met werkgevers over de cao facilitaire contactcenters. Er worden stapjes gezet naar hoger loon en de verhoudingen zijn goed met werkgevers.

In de vorige sessie met werkgevers is gesproken over het invoeren van een Junior, Medior en Senior model. Dat betekent dat de huidige tabellen verdwijnen en er één functie van klantenservicemedewerker/agent komt. Die wordt onderverdeeld in drie groepen: Junior, Medior en Senior.

Junior

101,5% minimumloon

9,68 euro

+1,5%

Medior

103,5%

9,87

+3,5%

Senior

105,5%

10,06

+5,5%


Naast dit salaris is het per account nog mogelijk om toeslagen te krijgen, bijvoorbeeld omdat je WFT hebt of bonus haalt. Dit is dus een kaal salaris.
Als vakbonden wilden wij natuurlijk meer voor jullie, een startsalaris voor jullie werk op 1,5% boven minimumloon is niet veel. Ook de indeling, wanneer word je senior, is een aandachtspunt. Maar dit was het bod waar werkgevers mee kwamen en meer was op dit punt niet mogelijk. Heb jij een mening hierover, mail mij dan.

Prestatieverhoging
Je ziet in de tabel dat niet iedereen er op vooruit gaat. Verdien jij meer dan het loon van het Junior/Medior/Senior model, dan krijg je geen algemene loonsverhoging. Wij willen loonsverhoging voor iedereen. Volgende week praten wij verder over de jaarlijkse prestatieverhoging. Deze krijg je na een goede beoordeling. Wij willen dat alle werknemers een compensatie krijgen voor de gestegen kosten. Dat wil dus zeggen dat in de jaarlijkse verhoging ook een vast deel inflatiecorrectie moet zitten en een deel prestatieverhoging. Werkgevers willen hier in meedenken. De vraag is nu hoever.

Andere onderwerpen die nog volgen
De liv-bonus en de bonus van 75 euro voor oudgedienden. Wij willen deze vaster maken voor jullie. Ook willen werkgevers afwijkingen op de wet afspreken die nadelig kunnen uitpakken voor groepen werknemers. De vakbonden willen ook dat er afspraken gemaakt worden voor een pensioenregeling (eventueel op termijn). Geen pensioenregeling is niet meer van deze tijd. Deze onderwerpen komen dus nog aan bod.

Vragen?
Heb je vragen over de cao-onderhandelingen of heb je andere vragen over je werk, contract of loon? Bel of mail mij.

Roderik Mol
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 20 47 18 90
E r.mol@cnvvakmensen.nl