Al het nieuws

Hoe gaat het met jou?

De corona crisis slaat hard toe op de arbeidsmarkt. Vooral uitzendkrachten en gedetacheerden zitten in een zeer onzekere positie. Het kan goed zijn dat je vragen hebt over (het verbreken van) je (nieuwe) contract, de houding van je werkgever, de NOW etc. CNV Vakmensen staat voor je klaar!

We helpen!
Vele leden van CNV Vakmensen hebben zich bij ons gemeld met actuele hulpvragen zoals:

  • Mijn contract wordt beëindigd. Klopt dit wel?
  • Mij wordt gevraagd een vaststellingsovereenkomst voor ontslag te tekenen, wat moet ik nu?
  • Mijn uren worden eenzijdig verminderd. Is dat toegestaan?
  • Heb ik recht op een Transitievergoeding? (zowel bij beëindiging als aanpassing van een contract)
  • Mag ik verplicht worden nu vakantie op te nemen?
  • Gaat mijn werkgever zich aanmelden voor de noodmaatregelen van de overheid (NOW)?
  • Etc etc

We beseffen best dat vele uitzend werkgevers en detacheerders door de crisis in een lastige positie zitten. Maar dat mag niet ten koste gaan van de uitzendkracht. Ga daarom niet teveel af op de informatie en opvattingen van je werkgever maar laat het controleren bij ons. Het mag niet zo zijn dat jij de dupe bent van verkeerde handelingen van je werkgever!

Wij bieden actief hulp aan op het moment dat één of meerdere van deze of andere vragen ook bij jou spelen. Meld je dus bij ons voor antwoorden en of controles.
Denk eraan, als je al rechtmatig uit dienst gaat of een verlaging van arbeidsomvang krijgt, dat je de Transitievergoeding binnen 3 maanden moet opeisen. Laat je niet van de wijs brengen met argumenten van de werkgever zoals daar zijn; “we zoeken nog”, “mogelijk krijg je straks meer uren”, “we hoeven nu de transitievergoeding nog niet te betalen” etc. De verjaringsperiode van 3 maanden is hard. Wij kunnen de transitievergoeding ook voor je opvragen/eisen.

We staan open voor ideeën!
CNV Vakmensen komt als vakbond op voor de belangen van zijn leden maar ook voor collega’s die (nog) geen lid zijn van het CNV. Dat doen we bijvoorbeeld door in de pers en in de politiek aandacht te vragen voor jullie positie met de inzet om deze positie flink te verbeteren. Juist in deze tijd zijn er wellicht ideeën die ervoor kunnen zorgen dat we nog actiever en gerichter kunnen helpen. Als er zaken zijn waar jij behoefte aan hebt of vindt dat CNV daar aandacht voor zou moeten hebben dan horen wij dat heel graag.

Vragen/ Meldingen/ Opmerkingen
24 uur per dag kun jij je vragen stellen, melding maken van misstanden of je zorgen delen op onze online Community Je Achterban. Voor iedereen vrij en gratis toegankelijk. Onze juristen, bestuurder en andere interne specialisten beantwoorden jouw vragen of reageren op jouw meldingen.

DIRECT NAAR JE ACHTERBAN!

Wil je liever rechtstreeks contact?

Roderik Mol, r.mol@cnvvakmensen.nl , 06- 2047 1890, voor Groningen, Friesland, Drenthe, Overijsel en de Flevopolders.
Marten Jukema, m.jukema@cnvvakmensen.nl , 06-1320 4112, voor Noord-Holland, Zuidholland en Utrecht.
Henry Stroek, h.stroek@cnvvakmensen.nl , 06- 2245 2195 voor Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.