Het moet klaar zijn met afbraak AOW

Op 14 januari 2019 is de Haven Kader Groep van CNV Vakmensen bijeen geweest en heeft men onderstaande verklaring opgesteld!

De Haven Kader Groep van CNV Vakmensen roept jullie op de discussie met de collega’s aan te gaan en de handen in één te slaan.

Verklaring Haven Kader Groep CNV Vakmensen
De Haven Kader Groep van CNV Vakmensen bijeen op 14 januari 2019 heeft onderstaande verklaring uitgesproken.

Het moet klaar zijn met praten over afbraak van de AOW en te spelen met en het in gevaar brengen van de gezondheid van werknemers door steeds maar weer de AOW leeftijd te verhogen!

STOP HET LANGER DOORWERKEN! GENOEG IS GENOEG!
Bevries de AOW leeftijd per direct!

Op 20 december 2018 stelde CNV een ultimatum aan de politiek maar de regering is horende doof. De Nederlandse bevolking wordt statistisch dan wel steeds ouder maar dat wil niet zeggen dat ze gezond langer aan het werk kunnen blijven. Mensen moeten op een vitale leeftijd kunnen stoppen met hun werkzame leven en van AOW/pensioen kunnen genieten. Dit is haalbaar bij werknemersvriendelijke politieke keuzes.

Het overleg over het pensioen akkoord is in november 2018 geklapt en dat vinden wij als Haven Kader Groep van CNV Vakmensen een slechte zaak!

Hoog tijd voor actie!

De Haven Kader Groep CNV Vakmensen steunt volledig het CNV ultimatum!

Onze eisen:
1. Werkenden moeten op tijd kunnen stoppen met werken.
2. De AOW leeftijd moet nu direct worden bevroren.
3. Eerder kunnen stoppen dan de AOW leeftijd moet mogelijk zijn. Werkgeversboetes op eerder stoppen met werken ( RVU heffing ) moeten van tafel. Er moet ook ruimte zijn voor maatwerk afspraken voor zware beroepen.
4. Financiële spelregels en rekenregels moeten worden aangepast zodat indexering van pensioenen mogelijk wordt en de pensioenopbouw van werkenden weer de moeite waard. Hierdoor worden kortingen op pensioenuitkeringen bij veel fondsen onnodig.
5. Eventuele negatieve gevolgen van een overgang naar een nieuw pensioenstelsel moeten direct en voldoende worden gecompenseerd.

Werknemers sla de handen in één!
Werkgevers worden opgeroepen onze eisen te steunen in woord en daad!

Als de regering niet buigt dan kan er maar één oplossing zijn en dat is massaal in Nederland in opstand komen!

De Haven Kader Groep CNV Vakmensen zal actief meedoen en oproepen tot acties als onze eisen niet worden ingewilligd!

Teken de petitie op www.cnvvakmensen.nl/pensioenpetitie

In de bijlage bij deze brief treffen jullie onze flyer aan waarin het CNV ultimatum is opgenomen inclusief informatie over onze petitie die we online hebben staan! Daarnaast treffen jullie aan ons persbericht van 15 januari 2019.

Vragen? Stel ze gerust! Per e- mail: pensioen@cnvvakmensen.nl of a.vandamme@cnvvakmensen.nl

De kaderleden staan uiteraard tot jullie dienst….spreek ze aan en geef je mening! Je kunt uiteraard ook contact opnemen met je begeleidend bestuurder van jouw bedrijf!

Voor de volledige tekst van de nieuwsbrief verwijs ik jullie naar de bijlage.

Albert van Damme, Fadua Toufik, Tjeerd Orie en Evert Jan van der Mheen
bestuurders CNV Vakmensen

Downloads