Havenarbeiders werken door tijdens Corona crisis

In het land is geapplaudisseerd voor mensen uit de vitale beroepsgroep. Erg mooi en terecht in deze rare tijden. MAAR de mannen en vrouwen in de havens zijn ook onmisbaar om de economie draaiende te houden. Laten we ook voor hen applaudisseren.

Geen economie zonder jou!
Er komen dagelijks schepen aan in de havens van Nederland om goederen te leveren. Ruwe olie, medicijnen, voedselwaren, kleding etc. Zonder jou, de werknemer in de haven, kan deze aanlevering niet door gaan. In 2019 waren dat 469,4 miljoen ton goederen in de overslag. Wees trots dat jij dit werk doorzet. Ook jij helpt mee de economie draaiende te houden in deze surrealistische tijd met het Corona virus, waarin de overheid bijna dagelijks nieuwe maatregelen afkondigt om deze vreselijke tijd te doorstaan. Bij CNV Vakmensen willen we ook stil staan bij jouw werk in de havens.

Wees trots op je inzet
Jouw vakbondsbestuurder bedankt jou voor jouw inzet in de havens. Velen hebben ons de afgelopen dagen gebeld met vragen over wel/niet werken, gevolgen van Corona voor het bedrijf/werkzaamheden uit angst soms, maar ook uit bezorgdheid. En toch sta jij elke dag weer op en ga je aan het werk. De 24/7 economie gaat gewoon door.

Wees trots op jezelf en op je collega met wie jij de werkzaamheden voort zet. Ook nu weer is duidelijk dat zonder jouw inzet de havens niet kan draaien. Dat maakt dat de werknemers het bedrijf zijn.

Wat ons betreft: een groot applaus voor jullie in de haven. Met deze nieuwsbrief applaudisseren wij voor jullie.

Vragen over de huidige situatie:
f.toufik@cnvvakmensen.nl & h.chikhi@cnvvakmensen.nl