Al het nieuws

Gesprekken DAC bij a.s.r.

In de afgelopen periode zijn er drie digitale gesprekken geweest over een nieuwe looptijd van De Andere Cao. Op dit moment wisselen we nog veel informatie en standpunten uit, om zo tot onderbouwde afspraken te komen.
Proces
Het digitaal onderhandelen over arbeidsvoorwaarden verloopt goed bij a.s.r. en gaat in een goede sfeer. Mede door de diverse digitale pensioengesprekken waren we al goed voorbereid op digitale gespreksvoering en hebben we hiervoor een goede structuur gevonden. Een belangrijk thema tijdens de gesprekken is uiteraard een thuiswerkregeling in combinatie met de reiskostenregeling. Vanaf 1 januari stopt de fiscale mogelijkheid om reiskosten te blijven vergoeden wanneer je vanwege de coronamaatregelen thuiswerkt. A.s.r betaalde, ondanks het thuiswerken, nog steeds de reiskostenvergoeding uit maar kan dit dus per 1 januari niet meer doen. Over de gevolgen hiervan en de kosten van thuiswerken zijn wij in gesprek. Hierbij betrekken we ook de wens vanuit leden voor goede voorzieningen voor het thuiswerken.

Bij thuiswerken zijn vitaliteit en werkgeluk ook erg belangrijk. Hoe ervaar je jouw werk, je binding met collegae en met a.s.r. en hoe is je werk- en privé balans? Ook deze aspecten van thuiswerken evenals duurzame inzetbaarheid en fysieke werkhouding staan op de agenda bij dit thema. 

Andere onderwerpen die we bespreken zijn o.a. sabbatical, duurzame inzetbaarheid, de positie van flexibele arbeidskrachten en vrijwillige remotie.  Op maandag 7 december is er een volgende overleg gepland. Hier hopen we stappen te maken op diverse onderwerpen en ook meer zicht te krijgen op het loonbod van a.s.r. Wanneer er dan op onderwerpen meer duidelijkheid gegeven kan worden, zal ik jullie hierover informeren.

Contact en vragen
Heb je naar aanleiding van deze nieuwsbrief suggesties of vragen? Of heb je vragen rondom je werk of je lidmaatschap? Neem dan gerust contact met mij op, dit kan via t.westerink@cnvvakmensen.nl.

Tamara Westerink
bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5120 2991
E. t.westerink@cnvvakmensen.nl