Al het nieuws

Droom jij weleens van ander werk?

Werk je in de schoonmaak, maar zou je graag eens iets totaal anders willen doen? Grijp dan nu je kans. Meld je aan voor een loopbaangesprek of voor een cursus of opleiding via het scholingsfonds. Als je een goed plan hebt, kun je de kosten voor cursus of opleiding vergoed krijgen.
Welke mogelijkheden zijn er? We zetten ze hieronder op een rij.

1) Geld voor opleiding buiten de branche

Dankzij een afspraak in de cao is er opnieuw geld beschikbaar voor scholing voor een andere functie dan binnen de schoonmaak. Dat biedt je de mogelijkheid om eens iets heel anders te gaan doen en je talenten en vaardigheden buiten de branche in te zetten. Als je daar al langer van droomt, is dit het moment om die kans te grijpen.

Als je een concreet plan hebt voor een cursus of opleiding, neem dan contact op met James Loopbaan: info@jamesloopbaan.nl of 030 -7511900. Een loopbaancoach neemt daarna contact met je op voor een gesprek over die opleiding.

2) Loopbaanadvies

Wil je graag je talenten buiten de schoonmaak inzetten, maar weet je niet precies welk beroep goed bij je past? Dan kun je (gratis) een loopbaanadvies krijgen. Meld je aan bij James Loopbaan: info@jamesloopbaan.nl of 030 -7511900. Een loopbaancoach neemt daarna contact met je op voor een gesprek over jouw loopbaanwensen.

3) Taaltrajecten

Schoonmakers die nog geen of onvoldoende Nederlands spreken, kunnen onder werktijd een taaltraject of schrijftraject volgen. In de schoonmaak-cao zijn hier opnieuw afspraken over gemaakt. De werkgever kan bij de RAS een bijdrage aanvragen. De werknemer kan zo onder werktijd beter Nederlands leren spreken of schrijven.

Aanvragen voor een taaltraject verlopen via je werkgever. Als je lid bent van CNV Schoonmaak kunnen wij je er natuurlijk ook bij helpen.

Jan Kampherbeek
Onderhandelaar CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 22
E: j.kampherbeek@cnvvakmensen.nl