De kop is eraf: cao-overleg ABN AMRO van start

Op 11 mei hebben CNV Vakmensen, FNV, Unie en Our Next Move voor het eerst gesproken met ABN AMRO over een nieuwe cao en sociaal plan per 1 januari 2022. De inzet van CNV Vakmensen hebben we met je gedeeld in onze meest recente nieuwsbrief. Tijdens dit eerste cao-overleg zijn de voorstellenbrieven van de bank en de bonden toegelicht.

Een paar zaken springen er uit
Alle bonden hebben voorgesteld om het huidige sociaal plan ongewijzigd te verlengen. Wij hebben een termijn van 5 jaar genoemd, zodat in ieder geval iedereen die te maken krijgt met de gevolgen van de strategie review kan terugvallen op dezelfde regelingen. De bank wil misschien bij het sociaal plan wel laten gelden voor de strategie review periode, maar wil ook de vertrekpremie flink verlagen.
Tijdens de onderhandelingen over de cao zal thuiswerken en alles wat daarmee te maken heeft zéker aan de orde komen. Alle partijen hebben dit onderwerp naar voren gebracht en dat is natuurlijk ook wel logisch als je je realiseert dat jij en je collega’s inmiddels al zo’n 15 maanden thuis werken.
Last but not least: wij misten de loonsverhoging in de voorstellenbrief van de bank en dat klopt, want de bank heeft voorgesteld de lonen niet te willen verhogen. Daar hebben wij toch heel andere ideeën over.

Op 18 mei het volgende overleg
Ons tweede overleg over jouw cao vindt plaats op 18 mei a.s.; vanwege Corona en het aantal besmettingen nog via MS Teams. Om meer dan één reden hopen we dat we snel weer letterlijk met elkaar om tafel kunnen zitten, maar voorlopig moet het nog even digitaal. Het tweede overleg zal in het teken staan van mobiliteit. Dan hebben we het over mobiliteit als in reizen én over mobiliteit in het kader van het sociaal plan. Je hoort zo snel mogelijk meer van ons.

Heb je vragen?
Wil je in de tussentijd iets laten weten, stuur me een mailtje via a.bulsink@cnvvakmensen.nl 

Mede namens de onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen
Ad de Jong, Carel Deden, Elvira van Koert, Erik van der Hoven, Kirsten Westerhoven, Wim Janse,
Aletta Bulsink, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 2047 1888  / a.bulsink@cnvvakmensen.nl