Al het nieuws

Covid helpdesk

De afgelopen week was er weer commotie bij de covid helpdesk. Een paar criminelen verkochten gegevens en vervolgens kregen jullie maatregelen opgelegd die het werk niet leuker maken zoals het verbod op de Whatsapp vraag en ruilgroepen. Een goed werkend alternatief werd niet geboden. Verder vinden wij jullie arbeidsvoorwaarden, minimumloon en geen pensioen een covidlijn onwaardig, tenslotte is er een enquête om te kijken of het uitbetalen van de uren nu wel goed gaat.
Gemiste uren? 
De afgelopen maanden zijn er al een paar keer incidenten geweest. Eerst was er gedoe over uitbetaling van de uren. We kregen van leden klachten dat ze geen uren kregen uitbetaald als er storingen waren in het systeem. En die storingen waren er regelmatig.
TP heeft toen een systeem ontworpen om achterstallige uren te claimen.
Volgens ons zijn de uitzendbureau's verplicht volledige inzage te geven in de urenregistratie. Dat gebeurt nog steeds niet. De klachten over uitbetaling zijn echter afgenomen. Is dit omdat er geen klachten meer zijn? Of omdat het geen zin heeft om te klagen. Vul deze enquête in.
https://bit.ly/3mFNC6U

CNV Vakmensen vindt dat alle uren dat jij klaar zit om te werken betaald moeten worden. Dus jij logt om 8.00 uur in en je logt om 16.30 uur uit, dan vinden wij dat er acht uur betaald moet worden.

Jullie arbeidsvoorwaarden 
De covid helplijn is ontzettend belangrijk werk. Wij begrijpen dan ook niet dat dit zo slecht  beloond wordt met tien euro per uur. Dat is minder dan het minimumloon dat mensen die voor de GGD zelf werken zouden verdienen. Het minimumloon is daar namelijk 10,80 euro. GGD kent een werkweek van 36 uur, zie
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/minimumloon/bedragen-minimumloon/bedragen-minimumloon-2021
Schrijnend en kan omdat TP een 40 urige werkweek kent en dan mag je het minimumloon per week daar door delen. Het pensioen is ook treurig, als je voor de GGD zou werken, zou je een goed pensioen krijgen. Als je via TP werkt of de eerste 26 weken via het uizendbureau krijg je geen pensioen. Wij vinden dat als de overheid aanbesteed het werk minimaal hetzelfde bruto loon zou moeten opleveren als je bij de overheid zou hebben gekregen als je daar zou werken. Ook vinden we aanbesteden met partijen die geen pensioen aanbieden onfatsoenlijk. De overheid wilde hier ook weer voor een dubbeltje op de eerste rij.

Afschaffen Whatsapp 
Van leden begreep ik dat er in de Whatsapp groepen vragen werden beantwoord en diensten werden geruild.  Nu kan dit helaas niet meer omdat dat verboden is. Alleen privé app groepen mogen nog. Wij vinden dit een domme overreactie. Nu heb je geen groepen meer of groepen zonder SV's erin. Het probleem zijn niet de Whastapp groepen die juist heel handig waren om je werk goed te doen. Het door TP bedachte alternatief werkt niet goed. Dus nu wordt voor 99% van de mensen het werk moeilijker gemaakt doordat er gewerkt wordt met ondeugdelijke systemen en 1% zich miscchien niet aan de regels houdt. Wij vinden dit niet terecht en verstoort het werkplezier.

Meepraten over jouw cao
Wil je meepraten op Je Achterban over jouw cao, klik dan hier: https://www.jeachterban.nl/callcenters

Vragen?
Bel of mail met Roderik Mol.

Roderik Mol
bestuurder CNV Vakmensen
06 20 47 18 90
E r.mol@cnvvakmensen.nl