CNV-leden stemmen in met principeakkoord NN

Een grote meerderheid van de CNV-leden die zowel bij NN werkzaam is als bij Delta Lloyd, heeft ingestemd met het principeakkoord over de cao, het sociaal plan en de pensioenregeling. Dat hebben wij NN laten weten.

Instemming van CNV-leden betekent dat er wat ons betreft een cao is
De leden van CNV Vakmensen hebben ingestemd met het principeakkoord. Wij zijn blij met het in ons gestelde vertrouwen dat uit de instemming blijkt. CNV Vakmensen heeft aan NN laten weten dat haar leden bij zowel NN als Delta Lloyd hebben ingestemd met het principeakkoord. Ook bij de andere vakorganisaties is er ingestemd. Dit betekent dat er een cao is.

De cao gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari 2019 in en geldt voor de periode van 2 jaar. Alles wat met financiën te maken heeft kan om administratieve redenen niet eerder geïmplementeerd worden dan 1 oktober 2019. Als er tussen 1 januari en 1 oktober 2019 nog recht is op geld dan wordt dit in september uitbetaald. Dat geldt bijvoorbeeld voor toeslagen.

Het Sociaal Plan NN gaat met wat aanpassingen in per 1 juli 2019, het Sociaal Plan Delta Lloyd blijft tot eind van dit jaar gelden met wat aanpassingen. Vanaf 1 januari 2020 geldt voor iedereen het (aangepaste) Sociaal Plan NN tot eind 2021.

Teksten van de nieuwe cao en het sociaal plan zijn er nog niet direct
Nu er is ingestemd kan er gewerkt worden aan de nieuwe teksten voor zowel het sociaal plan als de cao. Dat is niet direct klaar. Wij zullen ons best doen om die zo snel als mogelijk te realiseren.

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kan je bij mij terecht.

Ike Wiersinga,
bestuurder CNV Vakmensen
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M 06 2350 0986