CNV-leden G4S en I-Sec wijzen afbouw salaris ex-teamleiders af

CNV-leden gaan opnieuw niet akkoord met de voorgestelde afbouw van salarissen voor ex-teamleiders bij G4S en I-Sec op Schiphol. CNV Vakmensen zal het akkoord daarover daarom niet tekenen.
Het voorstel van I-Sec en G4S is om bij de beveiligingsbedrijven een nieuwe functie van dedicated teamleider te scheppen. Deze dedicated teamleider komt in de plaats van de huidige teamleider, echter er zijn minder dedicated teamleiders nodig dan teamleiders. Sommige teamleiders worden dedicated teamleider, anderen krijgen een passende andere functie.

In veel gevallen is op die passende functie een lager salaris van toepassing. De werkgevers stellen voor het verschil tussen het oude salaris en het nieuwe lagere salaris in stappen af te bouwen. In 2021 ontvangt een ex-teamleider nog het oude salaris, maar daarna wordt dat verschil met 25% per jaar afgebouwd. Juni dit jaar stemden CNV-leden ook al tegen een veel snellere afbouw. Begin vorige maand kwamen werkgevers met een verbeterd voorstel.

Beide werkgevers - G4S en I-Sec - hebben toegezegd CNV Vakmensen over de verdere invulling van de reorganisatie te informeren.


Met vriendelijke groet, Erik Honkoop
(deze week neem ik de taken van mijn collega Erik Maas waar)

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 5132 0918
E: e.honkoop@cnvvakmensen.nl
 
Bezoekadres: Tiberdreef 4, 3561 GG Utrecht
Postadres: Postbus 2525, 3500 GM Utrecht
 
Lid worden is zinvol. CNV Vakmensen