Cao-tekst Contactcenters beschikbaar

De eerste stapjes naar een volwassen cao zijn gezet. De tekst kun je in de bijlage vinden. Ook zijn we al begonnen met de voorbereidingen van de volgende cao. Heb je vragen kom dan naar de zoom cao sessies.

Nadat de leden in september al ingestemd hadden met de cao is nu ook de cao-tekst beschikbaar. Eindelijk is er weer een cao voor de Facilitaire Contactcenters. Er is een loonsverhoging en via het junior/medior/senior model een perspectief om door te groeien afgesproken. Ook is er een bonus van 75 euro voor iedereen en is er een thuiswerkvergoeding afgesproken. Dat zijn al mooie stappen op weg naar een volwassen cao. Heb je vragen hierover? Onderaan deze nieuwsbrief staan de gegevens van cao-uitlegsessies.

Volwassen cao? of puber cao?
Het is nog geen volwassen cao, er zitten nog wat puberale trekken in zoals nog geen pensioen en de cao geldt niet voor alle werknemers. Hierover gaan we in het eerste kwartaal van 2021 met werkgevers over in gesprek.

Nieuwe cao
Deze cao loopt tot 31 december 2021. Maar er is nog veel te verbeteren dus gaan we natuurlijk meteen verder om jullie arbeidsvoorwaarden verder te verbeteren. Daarom starten we nu al met het traject voor een nieuwe cao na 31-12-2021. Wat we willen regelen in de nieuwe cao?

1. Hoger loon
De eerste stap voor hoger loon is gemaakt. We hebben het minimumloon dal verlaten en zijn begonnen de berg voor een beter loon te beklimmen.

2. Pensioen is belangijk
Nu is er geen pensioen en wij vinden dat dat niet meer van deze tijd is. We zullen werkgevers maak ook de oprdrachtgevers hierover aan hun jassen blijven trekken. Het kan niet zo zijn dat onze overheid die zelf propageert dat pensioen belangrijk is, duizenden mensen aan het werk heeft via facilitaire contactcenters -onder andere op verschillende covid contactcenters (4000 plus werknemers!) en waar werknemers dus werken die niet vanaf dag 1 pensioen hebben. Eigenlijk is dit schandalig van de overheid.

3. Spelregels voor digitale monitoring
Over de invoering van de corona-app maakt iedereen zich ontzettend druk, terwijl over digitale mogelijkheden op de werkvloer nauwelijks discussie is. Er moet discussie komen! De tweede kamer heeft het Rathenau instituut gevraagd onderzoek te doen naar de digitale monitoring op de werkvloer. Dit leverde een intressant rapport op. Dit rapport kan je bekijken via deze link.
Krijg je de nieuwsbrief per post dan kun je met dit webadres het rapport op internet bekijken: https://bit.ly/2HjMWVT Een eerste conclusie is:  Sociale partners en de overheid moeten het gesprek aangaan om grenzen te stellen aan de inzet van digitale technologie in de werkrelatie. CNV Vakmensen wil dit gesprek met werkgevers aangaan en afspraken maken hierover in de nieuwe cao.

Meer onderwerpen?
Heb jij ideeën voor de nieuwe cao? Mail mij deze dan door.

CAO-uitleg sessies
Heb je vragen over de cao? Wij organiseren de komende twee weken cao-uitleg sessies via Zoom, klik op de betreffende link wanneer je wil deelnemen.
Maandag 23 november om 20.30 uur
https://zoom.us/j/93916383363?pwd=TGtLZEN1bm00VkgySUJHa2puSURHZz09: -
Meeting ID: 939 1638 3363 Passcode: 456653
Maandag 30 november om 20.30 uur
https://zoom.us/j/93916383363?pwd=TGtLZEN1bm00VkgySUJHa2puSURHZz09: -
Meeting ID: 939 1638 3363 Passcode: 456653

Roderik Mol, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 - 2047 1890 / r.mol@cnvvakmensen.nl

Downloads