CAO ABN AMRO, teleurstelling over gang van zaken

De 6-maandscao van ABN AMRO loopt bijna af. CNV Vakmensen en de andere bonden hadden eerder aangedrongen op cao-overleg ruim vóór het aflopen van de cao. Op 22 juni vond dat eerste overleg over een nieuwe cao voor de medewerkers van de bank plaats. Helaas was het inhoudelijk teleurstellend.

Torenhoge inflatie maar (nog) geen zicht op salarisverhoging

Toen we in november 2021 met de bank in gesprek waren over het sociaal plan en de cao en we het op dat moment niet eens werden over een structurele loonsverhoging, liep de inflatie al op. Maar de verwachting was dat die uiteindelijk aan het eind van 2022 toch wel weer mee zou vallen.

We wisten toen nog niet dat Rusland Oekraïne zou binnenvallen en we konden niet vermoeden dat de inflatiecijfers bijna de 10% zouden bereiken. Op dit moment zien we dat de inflatie structureel hoog is. Daardoor is je salaris in korte tijd een stuk minder waard geworden.
We snappen ook wel dat de bank niet helemaal in de compensatie daarvan kan voorzien, maar we hadden wel verwacht dat er op zijn minst een hand naar ons (en dus naar jullie) zou worden uitgestoken. Er was een hand maar die was leeg.

Bank wil pas na cijfers Q2 inhoudelijk reageren

De bank blijft bij haar standpunt om pas na de publicatie van de halfjaarcijfers met ons in gesprek te willen gaan over wat dat betekent voor de cao, de arbeidsvoorwaardenontwikkeling en wel of niet een loonsverhoging.
Wij vinden dat uitermate teleurstellend, omdat dat betekent dat jij en je collega's daardoor nog langer in onzekerheid zitten over de vraag of en wat er met je loon gebeurt dit jaar.
Met de eenmalige bruto-uitkering van € 400,00 die je in april kreeg, kun je de sterk gestegen brandstof-, energie- en voedselprijzen natuurlijk niet betalen. We hebben aangedrongen op een positief signaal van de bank, maar dat bleef jammer genoeg uit.

Vakbonden hebben voorstellen ingediend

Zowel CNV Vakmensen als de andere vakbonden hadden het overleg serieus voorbereid. We hebben allemaal onze voorstellenbrieven toegelicht. De voorstellenbrief van CNV Vakmensen vind je als bijlage bij deze nieuwsbrief.

Op 29 augustus tweede overleg

We hebben de bank duidelijk gemaakt dat het belangrijkste onderwerp voor deze cao de loonsverhoging is. Wij zullen ons ook dan onverminderd hard maken voor de arbeidsvoorwaarden van de bankmedewerkers.

Wil je ons iets laten weten of vragen?

Stuur mij een mail via a.bulsink@cnvvakmensen.nl, spreek één van je collega's aan die namens CNV Vakmensen in de onderhandelingsdelegatie zit, of laat je vraag achter op de cao-pagina of onder deze nieuwsbrief.

Lid worden van CNV Vakmensen

Het is belangrijk dat bankmedewerkers zich aansluiten bij de vakbond. De cao is door ons opgezegd. De bank heeft aangegeven dat zij de cao blijft toepassen, ook na 1 juli, maar of dat ook geldt voor het gratis jaar lidmaatschap weten we niet. Wil je collega lid worden van CNV Vakmensen, laat hij of zij dat dan in ieder geval vóór 1 juli aanstaande doen. We weten zeker dat de bank dan in ieder geval het eerste jaar contributie betaalt. Lid worden kan via Sluit je aan | CNV Vakmensen

De onderhandelingsdelegatie van CNV Vakmensen
Aletta Bulsink, Ad de Jong, Carel Deden, Dineke van der Horst, Elvira van Koert. Erik van der Hoven en Kirsten Westerhoven.
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl
M 06- 204 71 888

Downloads

Heb je een vraag op opmerking aan de onderhandelaar?

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!

U
Error