Al het nieuws

a.s.r. Update

In de afgelopen periode is er tweemaal overleg geweest met a.s.r. en ook hebben we een overleg gehad met de OR. We hebben gesproken over de lopende afspraken uit de cao, het indexatiedepot en HAP.

Pensioen en het indexatiedepot
Vakorganisatie zijn met a.s.r. in gesprek over het indexatiedepot. Dit is een afspraak vanuit de pensioenonderhandelingen bij a.s.r. Momenteel is a.s.r druk bezig om te kijken hoe dit depot zich verhoudt naar de toekomst en wat voor het depot wenselijk en mogelijk is op financieel maar ook op juridisch gebied. Het kost meer tijd om dit onderzoek grondig uit te voeren, a.s.r. heeft hier nog de zomer voor nodig. Het volgende overleg is na de zomer gepland, zodat we op basis van volledige informatie het overleg kunnen hervatten.

HAP
Na de zomer starten we ook met de onderhandelingen over sociaal plan (Het Andere sociaal Plan), omdat het huidige HAP einde van dit jaar afloopt.

Momenteel hebben we nog geen overeenstemming over het uitgangspunt van de onderhandelingen. Het verschil van inzicht richt zich op de hoogte van de transitievergoeding. Het huidige sociaal plan is afgesproken eind november 2018 en heeft een looptijd tot eind 2021. In het sociaal plan is er een afspraak gemaakt over de beëindigingsvergoeding op basis van de toen geldende transitievergoeding. In 2020 is door de overheid de transitievergoeding gewijzigd en is deze naar beneden bijgesteld. Wij hebben te horen gekregen dat a.s.r. deze nieuwe, verlaagde transitievergoeding toepast. Wij zijn van mening dat dit niet conform de afspraken van destijds is en dat a.s.r. de transitievergoeding zoals die gold in 2018 moet blijven toepassen. A.s.r stelt zich op het standpunt dat de aanpassing op die manier is bedoeld en het ook zo in het HAP is opgenomen.

Mocht je geraakt worden door een reorganisatie, neem dan contact op met CNV Vakmensen. Wij kunnen je individueel juridisch bijstaan en je ook op de hoogte brengen van laatste ontwikkelingen rondom de gespreken rondom het Sociaal plan. Neem dan contact op via de mail: t.westerink@cnvvakmensen.nl

Afspraken uit de cao
Tijdens het laatste overleg hebben we ook gesproken over thuiswerken. Veel medewerkers hebben de thuiswerkcheck ontvangen en/of hebben thuiswerkmiddelen aangevraagd. Met de versoepelingen vanuit de overheid, zal wellicht ook de hybride vorm van werken op kantoor en thuis steeds meer vorm krijgen. Dit zal in het begin nog wel wennen zijn. Wanneer hier vragen over zijn, neem dan gerust contact op.

Daarnaast hebben we gesproken over de RVU en de sabbatical en begrepen dat de aanvragen hiervoor binnenkomen en geaccepteerd worden.

Werf jij mee?
Leden zijn van groot belang. Jullie geven ons positie binnen a.s.r., daarmee wordt onze positie voor jou en je collega's sterker in de gesprekken over diverse thema's rondom jouw arbeidsvoorwaarden. Ook al jullie meningen en vragen helpen om de belangen op een goede manier te vertegenwoordigen. Help jij een handje mee om leden te werven?

Vertel je collega's over het lidmaatschap en maak ze lid.  CNV Vakmensen heeft een leuk filmpje gemaakt over nut en noodzaak Vakbonden! Voor elk lid die jij werft krijg jij een cadeaubon t.w.v. €12,50,-, maar om het wat feestelijker te maken maak jij ook nog eens kans op leuke extra cadeautjes! Onder de wervers verloten we 3 hele leuke legpuzzels die speciaal voor ons gemaakt zijn!  En we verloten één mooi sieraad: een gouden ketting met een Levensboom. Voor jezelf of om cadeau te doen aan iemand die speciaal voor je is! Nieuwe leden krijgen de eerste 6 maanden 50% korting en heel veel voordelen.

Contact
Heb je vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief of je werk bij a.s.r.  Neem dan contact met mij op via onderstaande gegevens

Tamara Westerinnk
Bestuurder CNV Vakmensen
M. 06 5120 2991
E. t.westerink@cnvvakmensen.nl