Al het nieuws

A.s.r.: Enquête De Andere Cao

Nu de pensioenonderhandelingen zijn afgerond geeft dit ruimte voor het volgende onderwerp bij a.s.r., de cao. De huidige cao van a.s.r. loopt einde van dit jaar af en is toe aan zijn derde looptijd. De hoogste tijd om in overleg te gaan om voor afloop van 2020 tot een goed resultaat te komen. Hiervoor is jouw inbreng van belang. Maak gebruik van de mogelijkheid om je mening te geven en vul onze enquête in.

Jouw cao en mening 
CNV Vakmensen voert de onderhandelingen namens medewerkers bij a.s.r. en voor leden in het bijzonder. Je kan jouw input eenvoudig geven door het invullen van een korte enquête. Daarnaast kan je bij aanvullingen mij altijd een mail sturen. Op deze manier kan ik jouw ervaringen, wensen en meningen meenemen in onze voorstellen namens de leden van CNV Vakmensen.

De enquête kan je invullen tot en met 8 november via deze link. Ontvang je deze nieuwsbrief per post, dan kan je de enquête invullen door in je browser in te typen: https://bit.ly/3e64xfP 

Deel deze nieuwsbrief en enquête ook onder je collega’s die niet lid zijn. Iedereen die werkt bij a.s.r. is vrij om deze in te vullen. Samen komen we tot goede afspraken voor een nieuwe looptijd van De Andere Cao. Leden hebben straks de mogelijkheid om hun stem te geven over de uitkomst van de onderhandelingen. 

Onderwerpen van de onderhandeling 
We gaan cao-onderhandelingen starten in een tijd van afstand en vol met corona-maatregelen. Dit heeft ook invloed op de onderhandelingen. Allereerst voor de vorm, want we gaan digitaal onderhandelen. Daarnaast heeft corona ook invloed op de thema’s die op tafel liggen. Een belangrijk actueel thema is thuiswerken. Bijna iedereen werkt al een lange periode thuis en de ervaringen kunnen hierbij uiteenlopen. CNV Vakmensen is erg benieuwd hoe jij thuiswerken ervaart en welke wensen er leven rondom thuiswerken? 

Daarnaast willen we bij a.s.r. graag in gesprek over verlof. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden voor een lange periode van verlof door middel van een sabbatical en over mogelijkheden om minder te werken als je richting je pensioenleeftijd gaat. 

CNV Vakmensen heeft het afgelopen jaar een handreiking geschreven over rouw op de werkvloer: "Hoe werkt rouw?". We willen dit thema ook bij a.s.r. onder de aandacht brengen. We zijn benieuwd welke ervaringen er zijn en welke behoeftes er leven onder de leden bij a.s.r. om aanvullende afspraken te maken omtrent rouw op de werkvloer. Hierover staat ook een vraag in de enquête, maar je mag dit ook persoonlijk delen.

Tot slot willen we ook in gesprek over de wekelijkse arbeidsduur, vitaliteit en werkgeluk en goede voorzieningen voor werknemers die onder een flexibel contract bij a.s.r. werken.

Contact 
Heb je vragen rondom je werk, de cao onderhandelingen, pensioen of het lidmaatschap van CNV Vakmensen? Dan kan je contact met mij opnemen via de e-mail.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E:  t.westerink@cnvvakmensen.nl