Al het nieuws

Agenda van de toekomst Achmea: nu jij!

In de huidige cao is afgesproken dat wij met een aantal onderwerpen aan de slag gaan in het kader van de Agenda van de toekomst. Denk daarbij o.a. aan belonen en waarderen, vitaal aan het werk en werkgeluk. Wij gaan jou daarbij betrekken.

Na de zomer weer overleg over een nieuwe cao
De huidige cao loopt af per 1 december 2019. Vanaf september gaan CNV Vakmensen, de andere vakorganisaties en Achmea weer in overleg over de nieuwe cao. Jouw mening en die van je collega’s is daarbij belangrijk. Voor de agenda van de toekomst hebben wij in ieder geval de volgende onderwerpen benoemd:
- Vitaal en gezond werken voor alle leeftijden
- Beloning en waardering
- Talent, ontwikkelen en presteren
- Werkgeluk
- Arbeidsduur en werktijden.

Jij bent nu aan zet: vul de enquête in
Samen met Achmea, CNV Vakmensen en de andere vakorganisaties hebben we MWM2 gevraagd een onderzoek te doen. Dat gaat in fasen. Vanaf 19 juni a.s. kunnen jij en jouw collega’s via Achmeanet een enquête invullen over bovengenoemde onderwerpen. Ook kan je zelf onderwerpen aandragen.

Daarna zijn er bijeenkomsten in het land
Op basis van de gegevens uit de enquête vinden er gesprekken plaats in het land. Je kan je hiervoor opgeven. De volgende data zijn daarvoor gereserveerd:
- 1 juli 2019 middag Tilburg
- 2 juli 2019 ochtend Leiden
- 2 juli 2019 middag Leeuwarden
- 4 juli ochtend Apeldoorn
- 11 juli begin van de middag Zeist
- 11 juli eind van de middag Leusden.
De bijeenkomsten zullen begeleid worden door MWM2, maar er zullen ook vertegenwoordigers namens de vakorganisaties en de werkgever Achmea aanwezig zijn.

Na de zomer het vervolg met een CNV Vakmensen-voorstellenbrief
Als het nodig is, komt er nog een gezamenlijke enquête over enkele onderwerpen met verdiepende vragen. In ieder geval ontvang je van CNV Vakmensen na de zomer ook een enquête. Op basis van de gegevens uit deze enquête, de uitkomsten uit de bijeenkomsten en rekening houdend met het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Vakmensen maken wij een vragenlijst waarmee wij jouw mening willen peilen. Daarna zal CNV Vakmensen namens de leden een voorstellenbrief naar Achmea sturen.

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen, dan kan je bij mij terecht.

Ike Wiersinga,
onderhandelaar CNV Vakmensen 
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M 06 2350 0986