Al het nieuws

Aegon: Afzegging ledenbijeenkomst

Vorige week ontving je een uitnodiging van CNV Vakmensen om je aan te melden voor ledenvergaderingen van de gezamenlijke vakorganisaties op 23 en 26 maart. Wij vonden deze ledenvergaderingen nuttig omdat Aegon reorganisaties had aangekondigd.

Momenteel ziet de wereld er heel anders uit en de coronacrisis vraagt om snelle aanpassingen. Vanwege deze Coronamaatregelen is duidelijk dat de ledenvergaderingen niet mogelijk zijn. De vergaderingen lassen wij dan ook af. Uiteraard blijf je welkom met je vragen en opmerkingen over de aangekondigde reorganisaties of nu over de coronamaatregelen. Neem bij vragen per mail of via de telefoon contact met mij op. De contactgegevens staan onder dit bericht.

Coronacrisis
Uit gezondheidsoverwegingen moeten bedrijven zich inspannen om zoveel mogelijk mensen in staat te stellen thuis te werken. Ook Aegon werkt hier aan mee. Dat vergt veel van de organisatie maar het is belangrijk dat het bedrijf kan blijven functioneren in deze moeilijke tijd. Aegon vraagt in dit verband ook flexibiliteit van de werknemers wat betreft de werktijden. Hierover is overleg geweest met vakorganisaties en centrale ondernemingsraad. Wij hebben, gezien de uitzonderlijke omstandigheden met Aegon, afgesproken dat zij tijdelijk meer ruimte krijgen om de werktijden aan te passen, zodat de ICT-systemen niet overbelast raken.
Na 6 april evalueren we met Aegon de thuiswerkmaatregelen.

Overige onderwerpen
De vakorganisaties hebben Aegon verzocht om ons later deze week telefonisch te informeren over:

- de tijdslijn voor de aangekondigde reorganisaties
- de voortgang van de overgang van medewerkers naar IBM (Luna)
- de economische gevolgen van de corona-crisis voor Aegon
- de tijdslijn voor het cao-overleg en sociaal plan overleg

Indien wij informatie krijgen die belangrijk voor jou kan zijn, dan stellen wij je hiervan op de hoogte.

Luna
De geplande spreekuren in Leeuwarden vanwege Luna blijven ook onze aandacht houden. De datum en de vorm (digitaal/telefonisch/op locatie) zijn afhankelijk van het proces binnen Aegon en IBM en van de coronamaatregelen. Later zullen wij de leden in Leeuwarden hierover informeren. Je kunt je wel blijven aanmelden.

Contact
Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Of heb je informatie die je met ons wilt delen? Je kunt contact opnemen door te mailen of te bellen.

Tamara Westerink
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 29 91
E: t.westerink@cnvvakmensen.nl