Al het nieuws

Achmea verlengt maatschappelijk

Deze tijden vragen om solidariteit. Achmea wil daarin voorzien en verlengt de cao-afspraak over maatschappelijk verlof in het kader van de coronacrisis. CNV Vakmensen steunt dit initiatief.

Het coronavirus: wij ondervinden allemaal de gevolgen. Solidariteit is daarbij belangrijk
Jij ondervindt, net als iedereen, de gevolgen van het coronavirus. Thuiswerken, de kinderen thuis, niet bij je oude ouders of gehandicapte kind op bezoek kunnen of op wat voor manier dan ook. Dat valt niet mee. Belangrijk daarbij is dat wij ons aan de regels houden en zo veel als mogelijk thuis blijven. Juist nu solidariteit tonen is belangrijk. CNV Vakmensen is een organisatie, die vanaf de oprichting staat voor solidariteit. Wij vinden het belangrijk om dat ook te laten blijken, juist nu. Daarom zijn wij ook blij verrast met het initiatief van Achmea voor wat betreft het maatschap.

Maatschappelijk verlof staat al in de cao: 8 dagen vrijwilligerswerk, 4 dagen betaald verlof
In de cao van Achmea staat momenteel de afspraak dat als je 8 dagen of meer vrijwilligerswerk doet er 4 dagen door Achmea betaald wordt. Dat betekent dat jij daar dan geen verlof voor hoeft op te nemen.

Tot 1 juni wordt dit maatschappelijk verlof verlengd
Op vragen van medewerkers heeft Achmea het initiatief genomen om dit verlof tot 1 juni 2020 te verlengen. Als jij 16 dagen of meer vrijwilligerswerk doet voor activiteiten die bijdragen aan het draaiende houden van cruciale onderdelen van de maatschappij, zoals door de regering beschreven, dan krijg je daarvoor van Achmea 8 dagen betaald verlof. Dus die 8 dagen hoef je dan niet als verlof op te nemen. Een initiatief van Achmea, dat CNV Vakmensen van harte ondersteunt. Zeker bij een coöperatieve organisatie als Achmea hoort wat ons betreft solidariteit hoog in het vaandel te staan. En dat is hiermee zeker het geval. Dit is de kracht van samen! Als je hier gebruik van wil maken meld het dan bij je leidinggevende. Je kunt je daarna aanmelden via het platform “Voor Elkaar” van de Achmea Foundation.

Nog vragen en/of opmerkingen
Heb je nog vragen en/of opmerkingen over dit initiatief, jouw ervaringen met het werken in deze coronacrisis laat het mij vooral weten via i.wiersinga@cnvvakmensen.nl of www.jeachterban.nl

Blijf solidair en gezond!

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 23 50 09 86
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl