ABN AMRO stopt met Money You en met CIB activiteiten buiten Europa

CNV Vakmensen is door de bank geïnformeerd over het besluit van de bank om te stoppen met alle niet-Europese zakelijke bankactiviteiten (met uitzondering van clearing). Ook stopt de bank met Money You (met uitzondering van hypotheken). Beide besluiten hebben gevolgen voor zowel Nederlandse als niet-Nederlandse medewerkers van de bank.

Verlies banen 
Het besluit van de bank om te stoppen met alle niet-Europese zakelijke bankactiviteiten houdt in dat de kantoren in USA, Azië, Australië en Brazilië zullen worden opgeheven. De Trade Commodity Finance in Nederland, waar nu ca. 150 collega’s werken, wordt afgebouwd. Wereldwijd gaat het om een verlies van ongeveer 800 banen.  

Het stoppen met de activiteiten van Money You in zowel Duitsland als Nederland betreft 147 arbeidsplaatsen (133 fte, waarvan 73 fte in Nederland). Concreet betekent het dat zo’n 1000 collega’s van de bank wereldwijd hun huidige baan zullen verliezen. 

Sociaal plan 
De medewerkers van de bank in Nederland kunnen terugvallen op het sociaal plan dat CNV Vakmensen en de andere bonden hebben afgesproken met de bank. In het sociaal plan hebben we afspraken gemaakt om de gevolgen van besluiten als die van vandaag zoveel mogelijk op te vangen. 

Vragen
We kunnen ons voorstellen dat je, als je bij één van bovenstaande onderdelen werkt,  je nu of in de komende tijd vragen hebt over wat een en ander voor jou betekent. Schroom niet om contact met ons op te nemen. Als je individuele vragen hebt, dan kun je bellen of mailen met onze collega’s van CNV Info op 030- 751 1007 of info@cnvvakmensen.nl 
Als jij en je collega’s meer informatie willen over de regelingen in het sociaal plan, dan kunnen we een teams-meeting organiseren. Laat mij dit weten via a.bulsink@cnvvakmensen.nl
Je kunt natuurlijk ook altijd even contact opnemen met één van onze kaderleden. Ook in roerige tijden zijn wij er voor je.

Aletta Bulsink,
bestuurder CNV Vakmensen
E a.bulsink@cnvvakmensen.nl
M 06  2047 1888