Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Manifestatie 10 november

Samen voor een sociaal Nederland: op naar 10 november!

De afschaffing van de dividendbelasting hangt in de lucht en nu is het tijd voor de volgende stap. We kunnen het niet laten gebeuren dat het kabinet die twee miljard alsnog, via een omweg, ten goede laat komen aan de grote bedrijven die toch al steeds minder belasting betalen. Kom daarom op 10 november om 13.00 naar de Dam in Amsterdam.

Op 10 november eisen wij in luid protest ons geld op, daar zetten we samen de volgende stap in de beweging naar een Sociaal Nederland. Samen kunnen we voorkomen dat de grote bedrijven bepalen waar de 2 miljard euro jaarlijks heengaat. Voor ons is het duidelijk: die twee miljard moet naar de mensen, zodat de welvaart eerlijker en socialer verdeeld wordt in Nederland.

Achterblijvende lonen en onzekere banen

De afgelopen weken bleek al dat de mensen in Nederland boos zijn. Boos op het plan om de dividendbelasting af te schaffen. Boos dat de lonen in de publieke sector al jarenlang achterblijven en dat de werkdruk alleen maar toeneemt. Boos dat er te weinig gedaan wordt om iedereen mee te laten profiteren van de economische groei. Boos dat jongeren steeds meer onzekere banen en een onzekere toekomst tegemoet gaan en we zijn boos dat de pensioenleeftijd steeds meer stijgt. 

Meer winst, maar minder belasting

Het gebeurt al veel langer. De afgelopen decennia wordt de welvaart steeds oneerlijker verdeeld. De grote bedrijven, de multinationals en aandeelhouders maken meer winst, maar betalen steeds minder belasting. Ondertussen nemen de werkdruk en de lasten van de Nederlanders juist toe. Dit kunnen we alleen keren als we de regels veranderen en er voor zorgen dat het grootste deel van de lasten komt te liggen waar ze horen, bij de multinationals.

Kom naar de manifestatie!

Kom op 10 november 2018 om 13.00 uur naar de Dam in Amsterdam. Nu is het moment op te staan en mee te doen.

Fijn dat je meedoet aan de actie in Amsterdam op 10 november: vanaf dinsdag aanstaande (16 oktober) kun je je hier aanmelden.

 

Meld je vanaf dinsdag aan voor de manifestatie