Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Ledenacademie

Nieuw perspectief na baanverlies

Het zijn bijzondere tijden. Terwijl de arbeidsmarkt in januari van dit jaar er ontzettend positief uit zag, is er door de komst van het Coronavirus in slechts enkele maanden veel veranderd. Hele sectoren zijn stilgevallen en de werkloosheidscijfers stijgen sneller dan tijdens de financiële crisis van 2008.

Een zorgelijke situatie, want werkloosheid is niet makkelijk. Het veroorzaakt  financiële stress en kan leiden tot depressiviteit en angstklachten. Bovendien is werk voor veel mensen een stukje van wie ze zijn. Het geeft structuur aan je dag, geeft status en zorgt voor je  dagelijkse sociale contacten. Kortom, jouw werk is een stukje van jouw identiteit!

Een nieuwe wereld
Wanneer je werk ineens wegvalt, kom je in een hele nieuwe wereld. De wereld van uitkeringen aanvragen, (online) solliciteren en jezelf opnieuw uitvinden. Een onzekere periode, want hoe lang gaat dit duren? Waar kom je terecht en tegen welke problemen ga je aan lopen? Misschien vind je het spannend en vraag je je af hoe je thuis niet helemaal gek gaat worden.

Gratis e-workshop
Ondanks alle onzekerheid wil je maar één ding: zo snel mogelijk een fijne nieuwe baan. Je wilt perspectief zien, een nieuwe toekomst opbouwen. Daar gaat de gratis e-workshop Nieuw perspectief bij baanverlies jou bij helpen!

Programma:

De e-workshop kun je in 2 versies volgen: de Together versie of de Pro versie.

 • Together:
  Het programma bestaat uit 6 e-modules. De modules doorloop je in 6 weken. In jouw eigen tempo, op de tijd die jou het beste uitkomt. Want dat is het voordeel van een e-workshop. Je krijgt tijdens deze weken toegang tot de Nieuw Perspectief bij baanverlies community. Zo kun je jouw ervaringen delen met gelijkgestemden. Én je kunt deelnemen aan de webinar die gegeven wordt door Inge of door Janske ( lees meer over hen verderop in de tekst ). Je kunt aan hen tijdens de webinar ook al je vragen stellen.
 • Pro:
  Dit programma is hetzelfde als Together, maar daarbovenop vorm je samen met gelijkgestemden een mastermind groepje waarmee je op regelmatige basis online met elkaar afspreekt om ervaringen te delen. Inge en Janske zullen 2 keer bij deze sessies aanwezig zijn om jou nog meer diepgang te bieden in het creëren en vasthouden van een positieve mindset.

Inhoud van de 6 modules:

 1. En dan sta je op straat. Wat nu?
  Dit is niet wat je voor ogen had. Hoe heeft dit kunnen gebeuren?! We duiken in de wereld van baanverlies en kijken waar jij weer houvast kan vinden, zodat je niet steeds kopje onder gaat. Even stilstaan om weer vooruit te komen. 
 2. Een goed begin is het halve werk. Krijg grip op jouw zoekproces.
  Deze week werken we aan de basis van jouw zoekproces. Hoe geef je jouw week vorm? Hoe hou je balans in je agenda? Hoe kun je solliciteren op een manier die bij jou past? Je leert het allemaal in deze module, zodat jij de komende periode soepel en efficiënt kunt zoeken naar werk.
 3. Ik voel me zo… …boos /angstig/ verdrietig/ teleurgesteld (doorhalen wat niet van toepassing is)
  In deze module gaan we dieper in op de negatieve emoties die horen bij het verliezen van werk. Van schaamte en schuld, tot boosheid en angst. Je leert hoe je met deze gevoelens kunt omgaan, hoe je jezelf herpakt en wat je kunt doen als je een enorme off-day hebt. Op deze manier kun jij veerkrachtig omgaan met alle uitdagingen op je pad.
 4. Even realistisch… positief blijven, hoe doe je dat?!
  Deze week staat in het teken van positiviteit. We weten allemaal dat het belangrijk is om positief te blijven, maar je weet ook hoe lastig dit kan zijn als alles tegen zit. Je leert hoe je hoopvol en optimistisch kunt blijven in onzekere tijden. Ook is er aandacht voor het behouden en vergroten van je zelfvertrouwen, zodat jij vol goede moed je zoektocht kunt blijven voortzetten.
 5. Wie ben ik nog zonder mijn werk? Alles over zingeving en identiteit.
  Werk is een groot onderdeel van wie we zijn. Als dit wegvalt ontstaat er een leegte. Wie zijn we? En wat voegen we nog toe? Deze week leer je alles over wie jij bent, ook zonder werk. Verder leer je alles over het vasthouden van een gevoel van nuttigheid en zingeving. Want geloof ons, zingeving zit niet alleen in werk, maar juist ook in de kleine dingen die je dagelijks doet.
 6. Omdat je wel je eigen slingers moet blijven ophangen
  In deze laatste module leer je alles over doorzetten. Je leert hoe je haalbare doelen voor jezelf stelt en we vertellen je alles over het belang van het vieren van je eigen feestje. Hoe meer feestjes, hoe leuker het leven! Dus zorg dat je altijd iets te vieren hebt.

Na afloop van de e-workshop weet jij:

 • hoe jij hoopvol en optimistisch blijft tijdens het zoeken naar werk
 • hoe jij jouw zelfvertrouwen kunt vasthouden
 • hoe jij grip krijgt op jouw sollicitatieproces
 • om te gaan met tegenslag
 • om te gaan met negatieve gevoelens en off-days
 • hoe jij balans creëert in jouw agenda
 • gemotiveerd te blijven in jouw zoektocht
 • doelen te stellen én te behalen
 • hoe jij zingeving kunt ervaren, ook zonder werk
 • wie je bent en waar je voor staat

De e-workshop is ontwikkeld door Inge hulshof en Janske van Eersel. Inge is doctor in de arbeids- en organisatiepsychologie en expert op het gebied van een dragelijke zoektocht naar werk. Janske isPromovenda in de arbeids- en organisatiepsychologie en klinische psychologie. Expert op het gebied van rouwen om baanverlies. In de community, waar je vragen kunt stellen en om feedback kunt vragen, zijn zij beide actief aanwezig. Ook het Webinar wordt door hen samen verzorgd, zodat je hun kennis en kunde optimaal kan benutten. Kies je voor de Pro e-workshop, dan zijn Inge of Janske ook twee keer aanwezig bij de Mastermind bijeenkomsten.

Hoe gaat het in zijn werk, een e-workshop:

Je schrijft je in via het inschrijfformulier op deze webpagina. Je kunt kiezen uit de Together of uit de Pro e-workshop. Let wel op! Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus je kunt pas definitief ervan uit gaan dat je mee kunt doen als je van ons een bevestiging hebt gehad.

Belangrijk! Jouw emailadres geven wij door aan de trainer.

Als jij definitief geplaatst bent voor de e-workshop, dan geven wij de volgende gegevens door aan Janske van Eersel: jouw mailadres, voornaam, en achternaam

Dit is nodig om jou een link te sturen waarmee je kunt inloggen in de e-workshop. En om jou tijdens de e-workshop van relevante informatie te voorzien. De link om mee te doen aan de e-workshop wordt dus aan jou gemaild door Janske van Eersel.

Na afloop van de 6 weken, zal Janske van Eersel aan ons doorgeven dat jij de e-workshop hebt afgerond. Vervolgens zullen wij jou een enquête sturen over hoe jij de e-workshop ervaren hebt.

Wanneer:

Je kunt vanaf 5 oktober 2020 starten met de e-workshops. Dus zowel de Together e-workshop als de Pro e-workshop.

Inmiddels zijn zowel de Together als Pro workshops vol.

Ongeveer een week voor 5 oktober 2020 stuurt Janske van Eersel jou per mail de informatie die je nodig hebt om met de e-workshop te starten.

Duur

6 weken

Kosten

gratis

Contactpersoon

ledenacademie@cnvvakmensen.nl

Meld je aan voor 1 gratis workshop
`
*
*
*
*
*
Ben je lid? Vul hier je lidnummer in
Ik meld me aan voor

Je kunt je voor 1 workshop inschrijven
*
*