Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Ledenacademie

Solliciteren: Jouw merk in beeld

Denk je wel eens: wat wil ik nu echt? Wat kan ik, waar ben ik nou eigenlijk goed? Welke baan zou daarbij passen? Wie zou mij kunnen helpen om die baan te krijgen? Dan is de e-workshop “Jouw merk in beeld” zeker een aanrader voor jou.

Tijdens deze gratis interactieve e-workshop ga je werken aan jouw merk. Je gaat je carrière tot nu toe beschrijven. Je laat daar een analyse op los. Er komen een aantal vragen naar boven waar je voor jezelf een antwoord op gaat vinden, zoals:

  • wie ben ik nou echt?
  • Waar ben ik goed in? Wat kan ik, waar zit mijn toegevoegde waarde?
  • Wat wil ik nu echt?
  • Wat past bij mij, en
  • Wie kunnen mij helpen die ene baan te krijgen?

Het is een afwisselende e-workshop waarin je afwisselend met online werkvormen bezig bent. Je gaat jouw toegevoegde waarde beschrijven voor de arbeidsmarkt. Voor toekomstige werkgevers, maar ook voor je huidige werkgever als je nu een baan hebt en misschien wel intern wilt doorgroeien. Om jouw toegevoegde waarde voor jezelf helder te krijgen, gebruiken we tijdens deze e-workshop een model dat 9 componenten beschrijft die in elkaar passen. We gaan dit met en voor elkaar doen.

Als je al deze informatie in beeld hebt, komt de vraag: Hoe breng ik dit over aan een ander? Onder begeleiding van de trainers ga je aan de slag om een concrete pitch, profiel of brief te schrijven. Die je kunt gebruiken voor een sollicitatie. Waar je voor kiest, is aan jezelf. Waar je zelf behoefte aan hebt. Ga als voorbereiding op deze e-workshop gerust alvast op zoek naar een vacature waar je interesse in hebt. Dan kun je die voor je pitch, brief of profiel gebruiken. Aan het einde van de e-workshop gaan we jouw pitch, profiel of brief voor elkaar oefenen en delen.

Tijdens de e-workshop leer je het 9 componenten model kennen en begin je alvast met invullen van de eerste stappen. Na afloop ga je zelfstandig verder aan de slag. Ben je na deze workshop benieuwd naar wat een loopbaantraject voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met James. De coaches van James kunnen je precies vertellen wat een loopbaantraject is en bovendien krijg je informatie over mogelijke gesubsidieerde trajecten; misschien is er voor jou een gratis loopbaan traject beschikbaar! 

We doen deze e-workshop via MS Teams. Aan de e-workshop kunnen maximaal 10 deelnemers meedoen. Afhankelijk van het aantal deelnemers, wordt deze e-workshop door 1 of door 2 trainers online gegeven.

Leerdoel:

Tijden de workshop “Jouw merk in beeld” leer je:

  • de waarde van jouw vaardigheden te begrijpen
  • jouw doel voor een baan te bepalen
  • jouw persoonlijke visie en missie onder woorden te brengen
  • het nieuwe 9 componenten model te gebruiken bij jouw netwerk- en sollicitatiegesprekken

De workshop wordt gegeven door trainers van James loopbaan. Zij zijn gecertificeerde loopbaancoaches en ervaren trainers.

Hoe gaat het in zijn werk, een e-workshop:

Je schrijft je in via het inschrijfformulier op deze webpagina. Deze e-workshop wordt op verschillende data en op verschillende tijden gegeven. Tijdens alle e-workshops wordt hetzelfde behandeld. Alleen zal bij de kortere versie van 2 uur alles sneller behandeld worden. Voor de 4 uur e-workshop heb je meer de tijd en de ruimte. De 4 uur e-workshop kun je volgen op 1 dag, of verspreid over 2 dagen. Let wel op! Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus je kunt pas definitief ervan uit gaan dat je mee kunt doen als je van ons een bevestiging hebt gehad.

Belangrijk! Jouw naam en emailadres geven wij door aan de trainer.

Als jij definitief geplaatst bent voor de e-workshop, dan geven wij de volgende gegevens door aan de trainers van James: jouw naam en jouw mailadres

Dit is nodig om jou een link te sturen waarmee je kunt inloggen in de e-workshop. En om jou tijdens de e-workshop van relevante informatie te voorzien. De link om mee te doen aan de e-workshop wordt dus aan jou gemaild door James. James is een dochterorganisatie van CNV Vakmensen. Deze link wordt jou enkele dagen voor aanvang van de e-workshop per mail toegestuurd. Je kunt dan alvast proberen om in te loggen. Lukt dit niet, dan kun je tijdig bij James je vragen stellen om ervoor te zorgen dat het inloggen wel lukt als de e-workshop begint.

Na afloop van de e-workshop zal James aan ons doorgeven dat jij de e-workshop hebt afgerond. Vervolgens zullen wij jou een enquête sturen over hoe jij de e-workshop ervaren hebt.

Data en tijden e-workshops Jouw merk in beeld:

e-workshop van 2 uur:

26 oktober 2020                                   19:00-21:00

2 november 2020                                  19:00-21:00

e-workshop van 4 uur met half uur pauze of uur lunchpauze:

30 oktober 2020                                   10:00-15:00

10 november 2020                                13:00-17:30

e-workshop van 4 uur, verdeeld over 2 dagdelen van 2 uur:

27 oktober en 29 oktober 2020             19:00- 21:00

3 november en 5 november 2020          15:00- 17:00

Duur

2 tot 4 uur

Kosten

gratis

Contactpersoon

ledenacademie@cnvvakmensen.nl

Meld je aan voor 1 gratis workshop
`
*
*
*
*
*
Ben je lid? Vul hier je lidnummer in
Ik meld me aan voor

Je kunt je voor 1 workshop inschrijven
*
*