Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Betrokken en verantwoordelijk voor een maatschappelijke bijdrage
Ledenacademie

Solliciteren: hoe maak ik een cv?

Is het voor jou al een tijdje geleden dat jij een cv hebt gemaakt? Ben je op zoek naar een ( andere ) baan? Schrijf je dan in voor de online workshop “Hoe maak ik een cv” en je hebt na afloop van deze workshop alle tools in handen om een cv te maken die helemaal voldoet aan deze tijd!

Alle workshops zijn vol, je kunt niet meer aanmelden.

Of je nu op dit moment op zoek bent naar een baan, of dat in de toekomst wilt gaan doen, het hebben van een goed cv is een absolute voorwaarde om kans te maken op die baan waar jij naar op zoek bent. Maar hoe maak je nu een goed cv? Welk verhaal vertel je over jezelf en welke keuzes maak je hierin? Hoe kun je in je cv je verhaal kwijt, op een heldere en duidelijke manier? Dat is wat je gaat leren tijdens deze online workshop. Ook leer je tijdens deze workshop te kijken naar een cv vanuit jezelf maar óók vanuit degene die je cv leest.

Tijdens de online workshop ‘Hoe maak ik een cv’ leer je jouw beste eigenschappen te verwoorden. Na afloop van deze workshop heb je een cv in handen om jezelf  te presenteren. Zo sta je sterk bij het vinden van de baan die het beste bij je past en waar jij je zinnen op hebt gezet.

Inhoud online workshop “Hoe maak ik een cv”

  • Hoe omschrijf ik mezelf in een cv/ welk verhaal vertel ik.
  • Wat zet je wel of niet in een cv?
  • Waar zit mijn toegevoegde waarde?
  • Hoe lees je een cv?

Tijdens deze workshop heb je geleerd om:

  1. gestructureerd een cv te bouwen
  2. de juiste woorden te vinden voor je cv
  3. een cv te beoordelen

Dit is een interactieve workshop waarin je met de deelnemers gaat bouwen aan je eigen cv én aan elkaars cv. Er wordt van je verwacht dat je een aantal voorbereidende opdrachten thuis maakt, dit zal ongeveer 30 minuten tijd kosten. Deze voorbereidende opdrachten staan voor jou klaar op www.loopbaancentraal.nl. Er wordt een gratis account voor jou aangemaakt zodat je hierop kunt inloggen. Deze inloggegevens ontvang je via James. Loopbaan centraal is een initiatief van CNV en James.

De workshop wordt gegeven door trainers van James loopbaan. Zij zijn gecertificeerde loopbaancoaches en ervaren trainers.

Hoe gaat het in zijn werk, een e-workshop:

Je schrijft je in via het inschrijfformulier op deze webpagina. De online workshop volg je thuis achter jouw laptop met zo’n 10 andere CNV Vakmensen leden. Zo is er voldoende tijd voor jou en jouw vragen. Voor de workshop krijg jij een linkje van MS Teams toegestuurd waarmee je in de online workshopomgeving komt. Hiervoor hoef je niet zelf MS Teams te installeren, je kunt gewoon via de link inloggen. Het is belangrijk dat je over een telefoon, tablet of laptop met camera en geluid beschikt waarmee je de link in de mail kunt openen. Let wel op! Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus je kunt pas definitief ervan uit gaan dat je mee kunt doen als je van ons een bevestiging hebt gehad. Jouw deelname aan deze workshop is voor jou als lid gratis. Maar omdat er beperkt plek is voor deze workshop, gaan wij er wel vanuit dat wanneer jij je inschrijft, je ook daadwerkelijk deze workshop gaat volgen. Wel zo fijn voor de leden die niet mee konden doen aan deze workshop omdat er geen plek meer was.

Belangrijk! Jouw naam en emailadres geven wij door aan de trainer.

Als jij definitief geplaatst bent voor de e-workshop, geven wij de volgende gegevens door aan de trainers van James: jouw naam en jouw mailadres

Dit is nodig om jou een link te sturen waarmee je kunt inloggen in de e-workshop. En om jou tijdens de e-workshop van relevante informatie te voorzien. De link om mee te doen aan de e-workshop wordt dus aan jou gemaild door James. James is een dochterorganisatie van CNV Vakmensen. Deze link wordt jou enkele dagen voor aanvang van de e-workshop per mail toegestuurd. Je kunt dan alvast proberen om in te loggen. Lukt dit niet, dan kun je tijdig bij James je vragen stellen om ervoor te zorgen dat het inloggen wel lukt als de e-workshop begint. Ook stuurt James jou een mail met inloggegevens waarmee jij de voorbereidende opdrachten via Loopbaancentraal kunt maken.

Na afloop van de e-workshop zal James aan ons doorgeven dat jij de e-workshop hebt afgerond. Vervolgens zullen wij jou een enquête sturen over hoe jij de e-workshop ervaren hebt.

Data en tijden e-workshop Hoe maak ik een cv?:

e-workshop van 2 uur:

8 juni 2021                                           19:00-21:00 (VOL)

10 juni 2021                                          19:00-21:00 (VOL)

14 juni 2021                                          19:00-21:00 (VOL)

17 juni 2021                                          19:00-21:00 (VOL)

 

Lees ook de algemene voorwaarden.

 

Duur

19:00-21:00

Kosten

gratis

Contactpersoon

ledenacademie@cnvvakmensen.nl