Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die naast je staat
Wij komen op voor jouw belangen
Kortingen

Belastingvoordeel contributie

Jouw werkgever kan de door jou betaalde vakbondscontributie met de belastingen verrekenen. Jouw voordeel kan oplopen tot een korting van ongeveer € 70 op de contributie van dit jaar.

Contributievoordeel

De werkkostenregeling biedt mogelijkheden om een deel van de vakbondscontributie te vergoeden. Jouw voordeel kan oplopen tot ongeveer € 70.

De werkgever kan er ook voor kiezen de vakbondscontributie te vergoeden buiten de werkkostenregeling om. In dat geval moet de werkgever het bedrag bruteren. Dit houdt in dat er werkgeverslasten  (premies volksverzekeringen, premies werknemersverzekeringen, etc.) over moeten worden afgedragen.

Om aan te tonen dat je lid bent van de bond en je contributie hebt betaald, kun je het bewijs van contributiebetaling rond half augustus downloaden door in te loggen in MijnCNV. Is het de eerste keer dat je in MijnCNV komt, dan moet je daar eerst even je account activeren. Dat kan met je lidnummer en geboortedatum.

Voor wie geldt het contributievoordeel?

Het contributievoordeel geldt als daar afspraken over zijn gemaakt met je werkgever (bijvoorbeeld in de cao) of met de OR. Twijfel je eraan of dat bij jouw bedrijf het geval is? Neem dan contact op met een kaderlid binnen je bedrijf, met jouw cao-onderhandelaar of bel CNV Info 030 75 11 007.
Het belastingvoordeel geldt niet als je geen salaris uit werk hebt, bijvoorbeeld omdat:

 • je valt onder de WIA/WWB
 • je valt onder de WW 
 • je gebruik maakt van vut- of pensioenregeling

Download je contributiebrief in MijnCNV

Veelgestelde vragen

 • Ik kan de contributiebrief niet downloaden.

  Hulp bij inlog- en downloadproblemen

  Waar kan ik mijn contributiebrief downloaden? 
  - Om je contributiebrief te downloaden moet je inloggen in MijnCNV: 

  https://www.cnvvakmensen.nl/mijncnv/

  Hoe kan ik mijn contributiebrief lezen?
  -
  Je contributiebrief is een pdf-bestand. Op de meeste computers en mobiele telefoons wordt de pdf na het downloaden vanzelf geopend, of kun je hem openen door op het gedownloade bestand te klikken. Op sommige computers opent een pdf in een nieuw scherm, op andere wordt hij meteen gedownload. Dit wordt bepaald door de instellingen van je browser: het programma waarmee je internet bekijkt.

  Ik kan niet inloggen.
  - Om in te loggen moet je MijnCNV account geactiveerd zijn. Je MijnCNV account activeren kan met je lidnummer en je geboortedatum op deze pagina: 
   https://www.cnvvakmensen.nl/activeren/activeren-mijncnv

  Ik weet mijn gebruikersnaam niet meer.
  - Je gebruikersnaam is het e-mailadres waarmee je jouw MijnCNV account hebt geactiveerd

  Ik weet niet meer met welk e-mailadres ik mijn MijnCNV account heb geactiveerd, of ik heb geen toegang meer tot dat e-mailadres.
  - De webmaster kan jouw MijnCNV account resetten. 
  - E-mail de webmaster: webmaster@cnvvakmensen.nl

  Ik weet mijn wachtwoord niet meer.

  - Vraag een nieuw wachtwoord aan via deze pagina: https://www.cnvvakmensen.nl/activeren/aanvragen-wachtwoord-herstel

  Ik wil mijn wachtwoord wijzigen, maar ik ontvang de bevestigingse-mail niet. 

  - Kijk in je spamfolder. Als je de e-mail daar ook niet vindt, kan het zijn dat je MijnCNV account aan een ander (oud) e-mailadres is gekoppeld. Ook kan er een typefout in je e-mailadres staan. De webmaster kan je hierbij helpen door je account te resetten of je e-mailadres aan te passen in je account. E-mail de webmaster: webmaster@cnvvakmensen.nl

  Ik heb een ander probleem met of een andere vraag over de contributiebrief.

  - Bel CNV Info: 030 7511007

 • Wat houdt de regeling precies in?

  Financieel voordeel via je werkgever

  In steeds meer cao's maakt CNV Vakmensen afspraken over een fiscaal gunstige regeling voor de vakbondscontributie. Hiermee ontvang je een gedeelte van de betaalde vakbondscontributie in een jaar terug. Dit financieel voordeel krijg je niet rechtstreeks van CNV Vakmensen maar via je werkgever, die eenmalig de betaalde contributie verrekent met je bruto maandsalaris. Het voordeel kan al snel oplopen tot 40 procent korting op het betaalde contributiebedrag!

 • Hoe kan ik van de regeling gebruikmaken?

  Download de brief en lever hem in

  Als in je cao een fiscale regeling is opgenomen, kun je in MijnCNV je contributiebrief downloaden. Die moet je ondertekenen en inleveren bij je werkgever. Als de regeling in de cao is vastgelegd, dan is je werkgever verplicht deze toe te passen. Je contributie blijf je gewoon betalen aan CNV Vakmensen. Het kan ook zijn dat in de cao een aanbeveling is opgenomen, dan is er geen verplichting. Bij twijfel altijd de cao raadplegen of CNV Info bellen: 030 7511007

 • Mijn werkgever wil niet meewerken!

  Laat het ons weten

  Bel CNV Info: 030 7511007

 • Ik ben zzp'er, hoe werkt dit dan?

  Voer het op als bedrijfskosten

  Als zzp'er, lid van CNV Vakmensen, heb je een factuur nodig waarin het jaarbedrag van de vakbondscontributie staat vermeld. Je kunt de vakbondscontributie opvoeren bij de jaarlijkse belastingopgave als bedrijfskosten. De factuur kan je downloaden via MijnCNV.