Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Bruggen bouwen, midden in de maatschappij
Kennisbank

WW-premie voor flexibele krachten hoger dan voor vaste werknemers

Een onderdeel van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die per 1 januari 2020 ingaat, is de WW-premie die werkgevers voor hun werknemers betalen. Vanaf 2020 gaat die voor flexibele medewerkers omhoog.

Jouw werkgever betaalt premie voor werknemersverzekeringen, bijvoorbeeld voor als je werkloos raakt (WW). Om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken vaste contracten aan te bieden, wil het kabinet de WW-premies voor werknemers met een flexibel contract duurder maken.

Zo is het nu

Iedere werkgever moet voor iedere werknemer WW-premie betalen. Hoe hoog die is, is afhankelijk van de sector waarin je werkgever actief is. Binnen de sector banken ligt de WW-premie bijvoorbeeld hoger dan in de detailhandel.

En vanaf 2020?

Vanaf 2020 wordt de hoogte van de WW-premie bepaald door het type contract van de werknemer. Vaste contracten krijgen per definitie een lagere premie dan flexibele contracten. Dit verschil is voor aankomend jaar ongeveer 5%. Dit maakt het aantrekkelijker voor jouw werkgever om jou een vast contract aan te bieden.
Er zijn echter een paar uitzonderingen, bijvoorbeeld als jij jonger dan 21 jaar bent en maximaal 12 uur per week werkt en als je BBL-leerling bent.

CNV: 'Voorstander'

Het CNV is voorstander van maatregelen die flexibele arbeid duurder en vaste arbeid aantrekkelijker maken. De voorgestelde WW-premiedifferentiatie past in dit streven.

Veelgestelde vragen over de WW-premie