Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die het verschil maakt
Bruggen bouwen, midden in de maatschappij
Kennisbank

Hoe zit het met rouwverlof?

Rouwverlof is in Nederland niet in de wet geregeld. Wel zijn vaak afspraken vastgelegd in de cao of de arbeidsovereenkomst. 

Afspraken over rouwverlof vallen in de cao of arbeidsovereenkomst onder het bijzonder verlof. De afspraken kunnen per cao fors verschillen. De lengte van het verlof is afhankelijk van de relatie tot de overledene. Kijk in jouw cao waar je recht op hebt.

Ruimte voor rouw

Heeft een werknemer meer verlof nodig dan de mogelijkheid die de cao of arbeidsovereenkomst geeft, dan biedt het calamiteitenverlof mogelijkheden. Calamiteitenverlof varieert van een paar uur tot hooguit enkele dagen en kan in overleg ingezet worden in de dagen tussen overlijden en uitvaart. Heeft een werknemer na een overlijden tijd en ruimte nodig voor bijvoorbeeld de zorg voor kinderen of een ouder, dan kan in overleg met de werkgever zorgverlof wellicht daarin voorzien.

Informatiepunt Rouw op het werk

De verschillen tussen cao-afspraken over rouw op de werkvloer zijn groot. Dat betekent dat werknemers die geconfronteerd worden met verlies, vaak afhankelijk zijn van het begrip van de werkgever voor de situatie, evenals van de kennis die er in het bedrijf is over werken en rouwen. Op ons informatiepunt Rouw op het werk vind je meer informatie wat iemand nodig heeft om op een goede manier weer aan het werk te komen en te blijven.