Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
De vakbond die verschil maakt
Bruggen bouwen, midden in de maatschappij
Kennisbank

Een ontslagbrief schrijven, hoe doe je dat?

Een ontslagbrief moet je schrijven als je niet meer bij je huidige werkgever wilt werken. Bijvoorbeeld omdat je een nieuwe baan hebt gevonden of omdat je het werk echt zat bent. Een ontslagbrief schrijven is niet altijd even makkelijk. Wat moet er in de brief staan? Waar moet je op letten bij het schrijven van een ontslagbrief? Daarnaast is het verstandig om eerst na te gaan of je wel ontslag kúnt nemen.

Ontslagbrief schrijven

Een aantal dingen mogen niet ontbreken in jouw ontslagbrief. Let bij het schrijven van je ontslagbrief op de volgende zaken:

  • Juiste adressering van de onderneming
  • Duidelijke vermelding van de opzegtermijn
  • Duidelijke mededeling dat je het contract beëindigt per …. (datum)
  • Duidelijke vermelding van je naam
  • Een correcte ondertekening (dus plaats, datum, naam en handtekening)
  • Bewijs van verzending opzegging (aangetekend versturen of de brief afgeven en verzoek te tekenen voor ontvangst)

Wat je verder nog kunt vermelden:

  • Je kunt vragen om een (positief) getuigschrift
  • Je kunt aangeven dat je graag de niet opgenomen vakantiedagen wilt opnemen in de opzegtermijn

Voorbeeld ontslagbrief 

Op zoek naar een voorbeeld van een goede ontslagbrief? Onder het kopje 'Downloads' vind je voorbeelden van een formele en een informele ontslagbrief. 

Tip: check of je ontslag kunt nemen

Voordat je een ontslagbrief schrijft, moet je eerst nagaan of je wel ontslag kunt nemen. Je loopt namelijk het risico geen werkloosheidsuitkering te krijgen en dan zit je zonder baan en inkomen.

Als je ontslag wilt nemen omdat je een nieuwe baan hebt, houd dan ook rekening met een mogelijk concurrentiebeding. Een concurrentiebeding is een bepaling in je contract waarin staat dat je niet binnen een bepaalde tijd en/of een bepaalde omgeving bij een concurrerend bedrijf mag gaan werken.

Let ook op de opzegtermijn. Wettelijk gezien is de opzegtermijn voor een werknemer meestal 1 maand. Het kan in jouw geval wel anders zijn. Dat hangt van bijvoorbeeld de cao of je arbeidsovereenkomst af. Wil je eerder weg dan de opzegtermijn? Dan moet je dit overleggen met je werkgever. Je werkgever moet eerst toestemming geven.